3 Velikonoční Druhy Marihuany (a Recept na Konopné, Velikonoční Vejce)

  • Velikonoční svátky si nezapomeňte hlavně užít naplno. K tomu samozřejmě patří čokoládová vajíčka a všemožné sladkosti.
  • Dnes se podíváme na 3 ideální odrůdy pro Velikonoční čas a taky na milý recept na speciální, konopím obohacené, Velikonoční vejce

 

 

 

Někteří z poctivých křesťanů před příchodem Velikonoc dodržují 46 denní půst, během kterého si odpírají své oblíbené pochoutky, drinky, či jiné neřesti. Pro některé to tedy může znamenat vysazení tabáku a alkoholu, pro jiné zase odložení čokoládek a zákusků. V některých případech se může půst vztahovat samozřejmě i na konzumaci medicínského konopí.

Jakmile však nadejde Velikonoční den, přichází s ním i očekávané hodování a pro pacienty a rekreační uživatele konopí, kteří mají řádně podpořený apetit, je tento čas naprostou idylkou. Léčebné konopí a Velikonoce se k sobě zkrátka hodí.

Velikonoční neděle je svátkem ve jménu zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Teorie o tom, proč že jsou symbolem Velikonoc vajíčka a zajíčci, nechme na jindy. Faktem však zůstává, že konopím podpořený apetit lze skvěle spárovat s pořádnou zásobou čokoládových forem těchto symbolů. Proto se také na konci článku podíváme na velikonoční recept na konopné, čokoládové vajíčka.

3 Velikonoční Odrůdy Konopí

1. Chocolope

Chocolope je ideální, energetickou odrůdou pro ty, kteří chtějí během svátků zůstat na nohou a plni sil. Chocolope je dominantní Sativa, kříženec mezi odrůdami Chocolate Thai a Cantaloupe.

Efekt modelu Chocolope je dá se říci konopným espresem. Nejenže Chocolope chutná po čokoládě až kávě, díky své genetice působí na mysl velmi svěže a její účinky si chválí jak rekreační uživatelé, jež potřebují zlehka nabudit, tak pacienti trpící na chronickou únavu či přímo fibromyalgii.

2. Sweet Tooth

Sweet Tooth, neboli po našem „Mlsný Zub“, není možné v kontextu Velikonoc vynechat. Terpenové spektrum této odrůdy je dle uživatelů příznačně nasládlé až ovocné. Potentnost této odrůdy patří k řádově silnějším. Zkušenější uživatelé si tento hybrid kvůli znatelnému a dlouhému účinku chválí, začátečníkům se však v případě užívání Sweet Tooth doporučuje podávat postupně, v malých dávkách.

3. Ice Cream

Oukej, víme, že na zmrzlinu si ve spojení s Velikonoci asi vzpomene málokdo. Přesto zde ale Ice Cream zmínit musíme, jelikož málokterá odrůda s genetickým původem Indiky má dle uživatelů natolik výrazné, vanilkově nasládlé aroma.

Velikonoční Recept na Čokoládové, Konopné Vejce

Ještě před tím, než se pustíte do výroby samotných velikonočních vajíček, je třeba připravit základní ingredience, která dělí běžné čokoládové vejce od vajíček tak trochu magických – máslo z marihuany. Recept na tuto ingredienci naleznete na konci článku.

Ingredience:

  • 2-3 balíčky pudingu, vámi zvolené přílohy
  • 250mlkonopného másla
  • 250ml plnotučného mléka
  • 500-1000g cukru
  • 700-1000g burákového másla
  • 2 čokolády na vaření
  • Posyp na ozdobení

Potřeby:

  • Silikonové tvárnice pečení (pokud možno ve tvaru vejce)
  • Hluboká pánev
  • Pečící papír
  • Hrnec na mléko, hrnec s dvojitým dnem

Postup:

1. Smíchejte pudingy, konopné máslo a mléko ve vaší hluboké, dostatečně velké pánvi. Míchejte celou směs na středním žáru, dokud nezačne zlehka vařit.

2. Po začátku varu míchejte směs další 2 minuty, nechte ji pěkně zhoustnout. Poté přidejte cukr a burákové máslo. Výslednou směs nechejte trochu vychladnout.

3. Směs nalijte do formiček. Pokud nemáte formičky, můžete použít například hrnek, který lze vyplnit pečícím papírem a použít ke zformování vajíček ručně.

4. Výsledné vejce položte na nelepivý, pečící papír a nechte zmrznout v mrazáku. Pár hodin by mělo bohatě stačit.

5. V hrnci na mléko nechte rozpustit čokoládu na vaření. Do hluboké pánve nalijte trochu vody a poté přidejte rozpuštěnou čokoládu. Míchejte, dokud není směs propojená, tekutá a jemná. Ztvrdlá vejce namáčejte do čokolády a trpělivě počkejte, až veškerá vrstva navíc odteče.

Nechte čokoládu ztvrdnout a ozdobte cukrářským posypem vaší volby.

 

Recept na Máslo z Konopí, Marihuany na předpis

Konopné máslo lze víceméně považovat za základní kámen celého vaření s konopím. Znalost zkušené a efektivní přípravy másla z léčebného konopí na předpis vám zaručí, že budete schopni medicínské kanabinoidy implementovat do většiny jídel. Za zmínku také stojí, že konopné máslo lze připravit mnoha způsoby, následující recept je tedy jen jedním z nich.

Varování: vaření tuků spolu s vodou může být nebezpečné, pokud nejste řádně připraveni nebo malinko nemotorní. Doporučujeme vzít si na sebe oblečení s dlouhým rukávem a mít po ruce rukavice na vaření. Pokud tak neuděláte, vystavujete se riziku – za které my samozřejmě nebereme žádnou zodpovědnost.

Marihuanové máslo můžete připravit buďto z listů, zástřižků nebo rovnou z květů konopí, přičemž v tomto pořadí by výsledné máslo bylo od nejslabšího po nejsilnější. Základem je však vytřídit listy od stonků. Stonky do svých směsí nepřidávejte, neobsahují totiž téměř žádné kanabinoidy a zbytečně jimi zkazíte chuť výsledného produktu.

Příprava Ingrediencí: 30 minut

Doba vaření: 3 hodiny – celý den

Potřeby:

  • Marihuana
  • Nádoby na vaření
  • Mixér
  • Máslo
  • Voda
  • Vařič
  • Vařečka
  • Sítko
  • Nádobka na máslo

1. Prvním krokem je zde příprava vašeho konopí. Veškeré léčebné konopí, které chcete do másla přimíchat, bude potřeba důkladně nadrtit. Tímto způsobem umožníte bylinným látkám volnější průchod do másla a proces jejich spojení tak bude ve výsledku kvalitnější.

2. Krok druhý: vytaste hrnec. Ten naplňte maximálně do jedné třetiny nadrceným kanabisem. Pokud chystáte malou várku, zvolte hrneček malý. Pokud chcete větší var do zásoby, zvolte samozřejmě větší.

3. Nyní přidejte máslo a vodu: na každou jednu kostku 250g másla přilijte 1 litr vody.

4. Zanedlouho celý mix budete vystavovat žáru – proto je důležité, aby vaše nádoby byly naplněny maximálně do 2/3. Vyvarujete se tak nebezpečí prskání vařících tuků všude po okolí. 

5. Nyní, když máte „máslovo-konopnou polévku“ připravenou, je načase vystavit ji varu. Zde máte dvě různé možnosti. Buďto celou směs nahřejte velmi rychle a začněte zhurta vařit, nebo nahřívejte pomaličku, než dosáhnete sta stupňů celsia. Rychlým vařením se k výsledku dostanete velmi rychle, avšak riskujete ztrátu určitého procenta kanabinoidů jako je THC či CBD. Metody můžete vyzkoušet obě a samozřejmě sami uvidíte, která vám sedne lépe.

6. Během vaření celou směs promíchávejte vařečkou a dolévejte vodu vždy v moment, kdy se obsah směsi odpaří na zhruba polovinu.

7. Po alespoň třech hodinách vaření celou směs důkladně přefiltrujte a nalijte do nachystaných, plastových nádob. Zbytky konopí shrábněte do kupy a důkladně vymačkejte – zůstane v něm značné množství másla, které je škoda vyhodit.

8. Nyní máte nachystanou plastovou nádobku plnou másla, s vrstvou vody vespod. Nádobku uložte přes noc do lednice.

9. Na druhý den bude máslo od vody krásně odděleno. Zbylou vodu vylijte a máslo si odložte do finální nádoby.

10. Celé máslo můžete buďto nechat v lednici, kde vydrží minimálně dva týdny, nebo ho můžete na delší dobu uschovat v mrazáku. Pokud budete používat mrazák, nezapomeňte máslo nejdříve naporcovat na dané dávky předem, abyste ho nemuseli pokaždé rozmrazovat vcelku.

*Veškeré informace v tomto článku jsou čistě orientačního charakteru. Za popsané účinky, vlastnosti odrůd a informace podané neručíme.

Podobné články

Štítky