Cheese - když voní konopí po sýru
Jak již samotný název Cheese napovídá, bude mít tato odrůda něco společného se sýrem. Je to právě její nezaměnitelné sýrové aroma. Za její vznik vděčíme skupině britských squaterů, kterým se podařilo vyvinout z klonů skunku v 90. letech tuto dnes velmi oblíbenou odrůdu.
Cheese patří mezi vydařené strainy nejen z důvodu chuti, ale též se může pyšnit rychlým růstem a vysokými výnosy. A právě díky těmto přednostem se dostává do pomyslného žebříčku deseti nejlepších odrůd prodávaných v coffee shopech v Amsterdamu.
O rostlině:
Skladbou je to spíš tenčí rostlina mající dlouhé roztažené listy. Tvoří velké palice, bohatě obsypané pryskyřicí. Při nižších teplotách v době zrání získává fialový nádech. Kvalitou by se dala přirovnat k Big Bud, Skunk#1 nebo třeba ke Criticalu.
Technické parametry:
- • Prostředí: Indoor/Outdoor
- • Výška rostliny: až 2,5m
- • Genetika: indica/sativa
- • Doba kvetení: 7-8 týdnů
- • Sklizeň: polovina října
- • THC: 15-20%, vysoké CBD
- • Výnos: kolem 400g
Historie odrůdy:
Na začátku článku jsme již zmínili britské squatery. Tato komunita nesoucí název Exodus žila severně od Londýna. Byli známí pro svůj volnomyšlenkářský způsob života a kladný postoj k marihuaně. Díky tomu se dostali i do problémů se zákonem. Členové komunity protestovali proti britskému zákonu a snažili se prosadit, aby pěstování a kouření marihuany na veřejnosti bylo legální záležitostí.
Kolem roku 1995 komunita vyvinula z klonů skunku novou odrůdu Cheese. A tím začala "sýrová éra". Během 90. let se rozšířila po celé Velké Británii. Vůně Cheese by se dala přirovnat k vůni čerstvého ovoce a sýru čedar.
Účinky Cheesu jsou povznášející až euforické. Pomáhá tlumit bolest, je dobrý na stres a úzkosti. Odrůda si získala mnoho příznivců po celém světě a podařilo se jí umístit i na prvním místě na Cannabis Cupu.
Co je dobré vědět? Cheese má rád větší množství vody, při pěstování indoor dorůstá až 1,5m a venku je schopný se vytáhnout až do 2,5m. Jelikož ho charakterizuje velmi intenzivní vůně, pěstování se bez uhlíkových filtrů téměř neobejde
Kříženci Cheese:
- • Deep Cheese
Dvouletá ustavičná práce přinesla výsledek ve formě Deep Cheese. Oproti původnímu Cheesu oplývá ještě intenzivnější vůní a chutí. Zachována zůstala délka květu 8 týdnů. Typickým znakem jsou úzké listy a velmi silné účinky. Pro milovníky výrazných chutí je jasnou jedničkou.
- • White Cheese
Zkřížením White Widow a Cheese vznikla odrůda White Cheese. Z obou druhů si vzala jen to nejlepší a tak není divu, že jí lze jen velmi těžko konkurovat. Disponuje velkou produkcí pryskyřice v kombinaci se sýrovým aroma. Po Cheese zdědila výšku a intenzivní aroma a po White Widow obrovské množství pryskyřice a produktivitu. Vznikla tak rostlina s většími palicemi a silnější stavbou. Doporučuje se pro lékařské účely.
- • Blue Cheese
Hybrid Blue Cheese má až 20% THC. Vznikl zkřížením Blueberry a Cheese. Jedná se převážně o indiku s nasládlou borůvkovou vůní přecházející do sýrového aroma. Vytváří silné boční větve, růstem je to spíš menší keřík s mohutnými palicemi osázenými spoustou pryskyřičných krystalů.
- • Critical Cheese
Společnost Dinafem uvedla na trh samonakvétací odrůdu Critical Cheese. Jedná se o hybrid Critical+ Autoflowering a Cheese Autoflowering. Typické pro tuto odrůdu jsou masité hutné palice plné pryskyřice. Dorůstá kolem 1m výšky, tudíž se řadí spíš mezi průměr. Je možno ji sklízet už po 10 týdnech od vyklíčení. Co se týče chuti, výraznější zastoupení má Cheese.
Mezi další křížence bychom mohli zařadit: Little Cheese, Super Silver Cheese, Sweet Cheese, Kush´n´Cheese, Swiss Cheese a další.
Podívejte se na všechny modely konopí se sýrovou příchutí
Podobné články
- Bílá Vdova - White Widow
- Blueberry - ovocná marihuana
- Purple - fialové konopí
- G13 - legendární afgánské konopí
- Sláva afghánského konopí
- Critical - kritický hybrid