Filtr semen

Cena

110 Kč - 7920 Kč

více/méně filtrů

Semena konopí Indika

Semena marihuany s převahou genetiky Cannabis indica. Indika je specifická svou nízkou výškou, širokými listy a hustými květy. Indika obsahuje více účinných látek než sativa. V současnosti je už téměř nemožné najít čistou indiku nebo sativu, většina současných odrůd jsou kříženci těchto druhů. V této kategorii však naleznete odrůdy, kde je indika dominantní. Mezi tradiční odrůdy s genetikou indica patří genetiky typu Kush, Afghani, Mazar nebo Northern Lights. Více o odrůdě indického konopí pod nabídkou semen.

Novinky

  • Grid
  • List

Co jsou to semena indikových odrůd konopí?

Konopí indické původně pochází z oblasti dnešní Indie, Pákistánu, Nepálu, Turecka a Afghánistánu (Mazar). Tento druh se přizpůsobil horskému klimatu zdejších pohoří. Rostliny tohoto druhu vyvíjejí široké, temně zelené listy, které se snaží pochytat co nejvíce slunečního světla. Dále také rychle rostou a vyprodukují mnoho hustých palic, které rychle dozrávají. 

Jaké má konopí indica vlastnosti?

Díky nižšímu vzrůstu a kratší délce kvetení jsou indiky vhodné pro indoorovou kultivaci. Lze s nimi jednoduše manipulovat a dostat z nich krásné tvrdé květyKratší doba kvetení taky může pomoci k úspěšné sklizni i úspoře nákladů. Indika se více větví a má silnější stonek. Venku indika dozrává obvykle v oblasti mírného klimatického pásu v období října, a doba květu trvá kolem 6 - 8 týdnů. Indiky se také po přepnutí na květ na rozdíl od sativy tolik nevytáhnou do výšky ale spíše zmohutníKvěty jsou tvrdší a kompaktní, hustě osety pryskyřicí.

Sativa vs indika

Sativy jsou obvykle vysoké 1 - 3 metry, vytáhlé rostliny s velkými rozdíly mezi patry, úzkými čepelemi listů, řidší stavbou květu a delší dobou kvetení, obvykle kvetou o týden či dva déle než ty indikové. Zato indiky jsou výškově nižší: 0,5 - 1,5 metru, s širšími čepelemi listů a tvrdými květy, které rychleji dozrávají. Indiky vytváří obvykle taky více pryskyřice.

Legalita pěstování konopí

Uvedené informace o pěstování se týkají pouze konopí splňujícího aktuální platné právní limity a jsou pouze informativního charakteru. Pěstování konopí s obsahem THC nad 1 % je současnou platnou legislativou České republiky zakázáno. Prodejce neručí za neodbornou manipulaci a kultivaci. Vždy se informujte o aktuální platné legislativě své země.

Připravili jsme pro Vás také nabídku našich legálních CBD semen do 1 % THC, které současné právní limity ČR splňují.