Filtr semen

Cena

110 Kč - 5390 Kč

více/méně filtrů

Hybridní semena

Hybridní druhy semen marihuany, které mají vyvážený poměr množství genů z konopného poddruhu indica i poddruhu sativa. V dnešní době jsou téměř všechny odrůdy vzniklé křížením těchto poddruhů. Takže nenajdeme už čistou sativu nebo indiku, výsledkem jsou odrůdy buď sativa dominantní, indika dominantní či vyvážené (fifty-fifty). Mezi reprezentativní odrůdy typu hybrid můžeme zařadit genetiky jako jsou White Widow, OG Kush nebo téměř všechny USA strains jako jsou Gelato, Gorilla Glue, Girl Scout Cookies, Runtz, Wedding Cake, Sherbet, Mimosa a jiné. Tyto odrůdy by měli přebrat ty nejlepší vlastnosti jak indik tak i sativ.

  • Grid
  • List

Co jsou to hybridní druhy semen marihuany?

V zásadě rostliny konopí můžeme rozdělit na dva hlavní druhy: indica a sativa (indické a seté). Sativa je významná vysokou výškou a užším tvarem listů. Indika je nižší s širšími listy a hutnějšími květy. V současnosti je už téměř nemožné najít čistou indiku nebo sativu, většina současných odrůd jsou kříženci těchto dvou druhů. Hybridní semena v podstatě obsahují vyvážený poměr genů z konopí sativa i konopí indika v poměru 50 na 50 proto se taky někdy uvádí fifty-fifty.

Jaké mají hybridní druhy konopí vlastnosti?

Hybridní druhy by měli ideálně převzít ty nejlepší vlastnosti sativy, jakou je výška a husté květy indiky plné pryskyřice. Dobře vyšlechtěný hybrid musí kombinovat pozitivní vlastnosti obou poddruhů a eliminovat vlastnosti negativní. Jde o to správně zkombinovat to nejlepší. Obecně by hybridi měli převzít rostlinnou stavbu indiky i sativy, měli mít krátkou dobu květu, velký výnos tvrdých palic a odolnost vůči nepříznivým podmínkám.

Sativa vs indika

Sativy jsou obvykle vysoké 1 - 3 metry, vytáhlé rostliny s velkými rozdíly mezi patry, úzkými čepelemi listů, řidší stavbou květu a delší dobou kvetení, obvykle kvetou o týden či dva déle než ty indikové. Zato indiky jsou výškově nižší: 0,5 - 1,5 metru, s širšími čepelemi listů a tvrdými květy, které rychleji dozrávají. Indiky vytváří obvykle taky více pryskyřice. Hybridní druhy by měli kombinovat to nejlepší z obou světů.

Legalita pěstování konopí

Uvedené informace o pěstování se týkají pouze konopí splňujícího aktuální platné právní limity a jsou pouze informativního charakteru. Pěstování konopí s obsahem THC nad 1 % je současnou platnou legislativou České republiky zakázáno. Prodejce neručí za neodbornou manipulaci a kultivaci. Vždy se informujte o aktuální platné legislativě své země.

Připravili jsme pro Vás také nabídku našich legálních CBD semen, které současné právní limity ČR splňují.