Filtr

Olej na vaření

Konopný olej - olej z konopných semínek je velice prospěšný a má všestranné využití. Je možné jej využít nejenom v kuchyni, ale i dermálně na ochranu pokožky. Z naší nabídky si můžete vybrat kvalitní konopný olej a kokosový olej obohacený o CBD (kanabidiol). CBD má pozitivní účinky jak při užití vnitřně, tak při jeho použití na kůži. Je možné jej využít k masážím. Konopný olej se získává lisováním konopných semen za studena a je vhodný hlavně pro studenou kuchyni například do salátů, nedoporučuje se jeho použití na smažení. 

Co obsahuje konopný olej?

Obsah konopného oleje splňuje všechny pozitivní složky, které najdeme také v rostlině konopí. Jde o kanabinoidy, fytokanabinody, terpeny a různé aminokyseliny a vitamíny. Olej z konopí se vyznačuje tmavší barvou a intenzivnější chutí než jiné rostlinné oleje. Konopný olej se vyrábí lisováním konopných semen za studena, což znamená že je RAW. Konopný olej je přírodní a nerafinovaný.

Konopný vs. CBD olej

Mezi těmito oleji je obrovský rozdíl. Oba oleje se vyrábí z rostliny konopí, rozdíl je v tom, že CBD olej se vyrábí z extraktů, které jsou převážně získávané z květů a listů rostliny. Právě tyto části jsou bohaté na kanabidiol, který pozitivně působí na naše tělo ale jeho obsah je v rostlinách poměrně nízký, proto je vzácnější než obyčejný konopný olej ze semen. Mnohé studie a výzkumy na CBD se zabývají schopností CBD dopomáhat k léčbě na různé zdravotní potíže, například bolesti, kožních onemocnění, nechutenství, poruchy spánku a nespavosti. 

Konopný olej se vyrábí z konopných semen, které se nejdříve rozdrtí a posléze pomalu lisují. Je pro něj typicky větší výnos než u CBD oleje.

Použití konopného oleje

Konopný olej je vhodný do studené kuchyně. Má nízký bod zakouření a proto se nedoporučuje jeho použití na smažení. Lepší je jej použít:

  • v zeleninových salátech

  • v dresincích 

  • v domácí majonéze

  • v konopném pestě

  • pokapání těstovin, hummusu, zeleniny

Proč zvolit na vaření raději konopný olej?

  • vysoká kvalita 

  • potřebná nízká teplota při vaření

  • přírodní zdroj, nerafinovaný

  • šetrný způsob výroby 

  • intenzivnější chuť

  • stačí menší množství