AK47 semena

Druh: hybrid

AK-47 patří k hybridním druhům konopí a je již dnes klasickým modelem. Nasbíral mnoho ocenění na Cannabis Cupech a je ceněn a oblíben širokým spektrem uživatelů po celém světe.

AK-47 byl poprvé vyšlechtěn v roce 1992 a pochází z genetické linie modelů South American, Mexican, Thai a Afghani.

Je to model, kterému se nejlépe při pěstování daří ve vnitřním prostředí.

Běžně bývá u AK-47 poměr složek sativa/indica asi 65 % ku 35 % a rostlina může dosáhnout až na 20 % THC, průměrně ale mívá kolem 14 %. Rostliny bývají vysoké a mají žlutě-zelené květy, které jsou zhusta pokryté krystalky. Aroma AK-47 je ostře štiplavé s nádechem hlíny.

Účinky a vlastnosti AK-47

AK-47 je model, který je vhodný pro velké množství uživatelů.

Většinou má povzbuzující účinky, proto je vhodný na denní užití. Způsobuje veselost, povznesenost, euforii, podporuje kreativitu a dokáže dodat energii. AK-47 působí skvěle proti stresu, navozuje relaxaci a uvolnění.

Pomáhá i při léčbě deprese, bipolární poruchy apod. Díky indica složce může AK-47 některým uživatelům pomoct při potížích s bolestmi nebo při nespavosti. Podporuje také chuť k jídlu, proto je také využíván při problémech s příjmem potravy.

Negativní účinky

K běžným negativním účinkům patří vyprahlost úst a očí. Také se může u některých uživatelů objevit paranoia, závrať nebo bolest hlavy.

  • Grid
  • List

Legendární odrůda marihuany pojmenovaná po neslavně proslulé zbraní AK-47, je modelem, který splňuje snad všechny možné požadavky uživatelů různého typu.

V moment, kdy si budete schopni dát dohromady kompletní obrázek vykreslující veškeré benefity AK-47 vám přijde naprosto pochopitelné, proč že se vlastně „ákáčko“ tolik zapsalo a zůstalo vysoce relevantním modelem v pomyslné hitparádě konopných odrůd až dodnes. Kvalita květů a nadměrná produkce kvalitní pryskyřice plné THC, spolu se svěžím terpenovým profilem umožnili odrůdě AK-47 vyhrát mnoho celosvětových cen, mezi které patří například druhé místo v Cannabis Cupu magazínu High Times roku 1999, kde se soutěžilo o nejlepší Sativa modely konopí.

V kontrastu s nebezpečně znějícím názvem je tato odrůda schopná dle svých uživatelů přinést dlouhotrvající pocity pohody a klidného psychického rozpoložení. Spojením sativních vlastností je tak „možné dosáhnout bdělého, ale zároveň relaxačního stavu“.

Pozor je však třeba dávat na aspekt dlouhého trvání efektu AK-47 – počítejte s tím, že budete účinkem ovlivněni až 3 hodiny a to i v případě, že máte proti omamným účinkům konopí vypěstovanou toleranci.

AK-47 by jako odrůda vhodná proti bolestem pasovala i do článku Léčebným konopím proti bolesti svalů a kloubů, jelikož právě snížení bolesti je mezi pacientskou částí uživatelů častým zaměřením. Není však zdaleka jediným – pacienti si zde chválí mnohostrannost léčebného efektu schopného pomoci i v případě nevolností a nechuti k jídlu. Navíc, po odeznění prvotních účinků se dokáže AK-47 v těle rozložit a přinést spíše účinek z jeho indické strany – tělesné uvolnění a ospalost.