Jack Herer semínka

DruhCannabis sativa

Jack Herer je nyní již proslulým druhem konopí s převládající sativa složkou (nejčastěji 55 % sativa, 45 % indica, ale tento poměr se může lišit u různých fenotypů). Je to model, který vznikl zkřížením druhů HazeNorthern Lights a Shiva Skunk.

Některé rostliny Jack Herer mohou dosahovat velmi vysokých hodnot THC (až 24 %), v průměru ale mívá o něco menší hodnoty této složky, běžně se udává 17 %. Jeho aroma bývá pikantní s nádechem dřeva a hlíny.

Účinky a vlastnosti Jack Herer

Jack Herer má díky své převažující sativa složce povzbuzující účinky. Pozvedá náladu, dodává energii a podporuje kreativitu. Uživatelé pociťují euforii, radost a zlepšení nálady. Jack Herer se proto často využívá k uvolnění od úzkostístresu a deprese. Může rovněž působit prospěšně při poruchách s příjmem potravy.

Negativní účinky

Běžně vyprahlost úst a očí. V některých případech závrať, bolest hlavy nebo paranoia.

  • Grid
  • List

Odrůda Jack Herer dnes již nevyhnutelně patří do síně slávy legendárního konopí Veleznámá odrůda Jack Herer, pojmenovaná právě po neméně proslulém, konopném aktivistovi Jacku Hererovi a autorovi knihy The Emperor Wears No Clothes. Již krátce po svém vzniku během poloviny devadesátých let se v Holandsku odrůda Jack Herer posunula na příčku odrůd-celebrit a začala sklízet hvězdné hodnocení ve všech významných soutěžích.

Odrůda Jack Herer se proslavila hlavně díky vynikající kombinaci energetických účinků Sativy a hutnou produkci obrovských krystalů pryskyřice, kterou podědila hlavně od svých Indických předků Northern Lights.

Jack Herer – vlastnosti odrůdy konopí

Jack Herer je mezi pacienty užívajícími konopí pro své léčebné účinky velmi oblíbenou volbou. Hlavním důvodem pro oblíbenost Jacka Herera je jeho flexibilita a varieta účinku. V závislosti na dávce Jacka Herera jsou pacienti dle svých ohlasů schopni tento model využívat jak pro nabuzení mysli a léčby úzkosti či deprese, tak i při problémech jako je: