Fast Version

Semena marihuany odrůd F1 Fast Version s kratší dobou květu než tradiční genetiky. Tyto genetiky dozrávají rychleji a díky této vlastnosti se při pěstování outdoor vyhnou podzimním rozmarům počasí a případným plísním. Tyto odrůdy jsou vhodné pro potřeby ranné sklizně. Kvetou obvykle pouze 6-7 týdnů. Nejedná se však o autoflowering odrůdy, jsou závislé na fotoperiodě tzv. světločivné. F1 fast version jsou křížencemi mezi fotoperiodickými a autoflowering odrůdy. Více informací o Fast version semenech.

  • Grid
  • List

Co jsou to semena fast version?

Jsou to semena genetik vyšlechtěných speciálně pro rychlost kvetení, tudíž tyto rostliny dozrávají super rychleVenku se dokáží vyhnout podzimním dešťúm a dalším nepříznivým vlivům podzimního počasí. Tyto rostliny vyrůstají větších rozměrů než genetiky autoflowering, při zachování krátké doby květu. Jsou fotoperiodické.

Fast version vs. Autoflowering

Fast verze jsou F1 (první generace) hybridů mezi autokvěty a fotoperiodickou původní genetikou, výsledkem jsou potomci, kteří jsou citlivý na fotoperiodu, ale dozrávají o 1-2 týdny dříve než jejich původní, plně fotoperiodický předchůdce, díky tomuto vlivu křížení s autoflowering genetickýma liniema.

Tyto fast verze jsou vhodné pro potřeby ranné sklizně, kdy je potřeba mít rostliny v suchu co nejdříve před koncem sezóny. S tímto typem semen pěstitelé mohou využít nejlepších charakteristik obou typů semen - vysoký vzrůst fotoperiodických odrůd vedle bujarého kvetení automatických odrůd. Tyto vlastnosti umožňují velké sklizně a překonání špatného podzimního počasí.

Fast version pěstování indoor?

F1 Fast verze mohou být taky velmi zajímavou volbou pro indoor pěstování, protože s nimi může být zacházeno jak s fotoperiodickými odrůdy. Mohou z nich být vytvářeny řezy, udržovat matečné rostliny ve vegetační fázi, kontrolovat velikost rostlin během vegetační fáze a přepnout je do fáze květu v optimální velikosti. Jak jsou již ale jednou přepnuty do květu, projeví se jejich super rychlé kvetení jako vliv zděděný od autokvetoucích genetik. Znamená to, že by rostliny měly být zralé po asi 6 týdnech kvetení, maximálně do 8 týdnů u pozdějších variant.

Je pěstování konopí legální?

Pěstování konopí s obsahem THC nad 1 % je současnou platnou legislativou České republiky zakázáno. Prodejce neručí za neodbornou manipulaci a kultivaci. Vždy se informujte o aktuální platné legislativě své země.

Připravili jsme pro Vás také nabídku CBD semen, které současné právní limity ČR na obsah THC pro pěstování splňují. Pěstujte legálně.