Gelato semena marihuany

Gelato, také známý jako "Larry Bird" a "Gelato #42" je rovnoměrně vyvážený hybridní kmen marihuany vyrobený z křížení Sunset Sherbet a Thin Mint Girl Scout Cookies

Vlastnosti genetiky Gelato

Se svou rovnováhou indica & sativa tento kmen vytváří euforické povznesení doprovázené silnými pocity relaxace. Pokud jde o potenci, Gelato se může pochlubit hladinou THC 20 - 25%, což z něj dělá ideální volbu pro pacienty s lékařskou marihuanou, kteří hledají úlevu od bolesti, únavy a nespavosti. 

Květy Gelato bývají malá, ale mají silnou a hustou strukturu charakteristickou pro odrůdy indika. Jedná se o odrůdu s okamžitou vizuální přitažlivostí: jasně oranžové pestíky vynikají na zelených listech, které jsou zvýrazněny odstíny sytě fialové. Fialové odstíny vznikají, když jsou vysoké koncentrace pigmentů zvaných antokyany stimulovány chladným počasím ve vegetativní fázi. Přestože samotné květy jsou lepkavé, krátké stopky na trichomech znamenají, že tento kmen má méně mrazivý vzhled než mnoho jiných. 

Sativa / indika

Je Gelato kmen indica nebo sativa? Kmen Gelato je hybrid indica/sativa. Je to směs Sunset Sherbert a Thin Mint Girl Scout Cookies. Část indika je dominantnější s 55 % a má docela působivý účinek, což z ní dělá oblíbený kultivar.

Terpenový profil odrůdy

Správně vysušené květy Gelato mají převládající vůni štiplavých citrusů, ovocné tóny mateřské odrůdy Sunset Sherbert. Lze detekovat i stopy droždí a těsta.

Květy strainu Gelato mají v terpenovém profilu převládající Limonen, poté následuje Myrcen a Karyofylen.

  • Grid
  • List