Magazín Legalizace

V době, kdy se na vybraných místech v České republice poprvé objevil magazín Legalizace, se jednalo o první a jediný, ryze český časopis zaměřený čistě na konopí a s ním spojený lifestyle. První číslo tohoto dvouměsíčníku vyšlo 20. 9. 2010. Již od prvopočátku se časopis prezentuje jako “Magazín, který vám rozšíří zorničky”.

Ve své podstatě se jedná o fyzické, tedy papírové, rozšíření webu občanského sdružení Legalizace.cz. Časopis následuje zásady a cíle spolku Legalizace, svým čtenářům přináší spoustu nezaujatých objektivních a celistvých informací o konopí, a to ve všech jeho aspektech. Kromě toho se snaží své čtenáře edukovat o všech léčivých i negativních účincích, jež může konopí mít. Články, které vyžadují jisté odborné schopnosti a znalosti, jsou vytvářeny v úzké spolupráci s lékaři. 

Věnuje se rovněž legislativním restrikcím, pro některé druhy sloučenin konopí, jako je například THC, které je v ČR nelegální. Cílem je zprostředkovat, co možná nejvíce nestranných informací z oblasti konopí, jeho zpracování, užitku, účinků a mnohem více. To vše s respektem k lidským právům a ochraně životního prostředí. Od roku 2010 bylo vydáno celkem 57 čísel tohoto magazínu. 

Témata magazínu Legalizace

  • život s konopím

  • legislativa

  • konopí léčí

  • publicistika a rozhovory

  • ekologie

  • aktivismus

  • historie z oblasti konopí

  • konopná kultura

Obálka 53. čísla Magazínu Legalizace, zdroj: magazin-legalizace.cz

Obálka 53. čísla Magazínu Legalizace, zdroj: magazin-legalizace.cz

O čem píšeme

Kde časopis koupit nebo předplatit? 

Od prvního čísla magazínu uběhlo již několik let. Za tuto dobu bylo vydáno 57 čísel magazínu. To aktuální můžete koupit v novinových stáncích po celé České republice, k dostání je také v eshopu legalmarket.cz. Pokud byste se však magazínem Legalizace chtěli zásobit bez obíhání trafik, lze ho pohodlně předplatit. Magazín si můžete objednat na jeden či dva roky, a to například i v rámci zvýhodněného balíčku s dárkem dle vašeho výběru, nabídka je skutečně bohatá. Objednávání je zprostředkováno přímo přes webové stránky magazínu Legalizace.

Kdo magazín vydává? 

Vydavatelem magazínu Legalizace je poměrně mladá společnost Legal Publishing s.r.o., vzniklá v roce 2010. Společnost rovněž provozuje online verzi magazínu. Mezi další její činnosti patří například produkce a organizace společenských akcí či různorodé marketingové aktivity v rámci sociálních sítí.

  • Články z kategorie Aktuální témata, Legalizace konopí mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 01/14/20
(Aktualizováno: 03/21/20)