Top společnosti v oblasti hnojiv

Výsledky top společností v oblasti hnojiv za loňský rok jsou známé, a my vám je nyní představíme. Jelikož je hnojení základním krokem při úspěšném pěstování, neměly by se tyto informace podcenit. Pojďte se s námi podívat, o jakých společnostech je řeč.

Aktuální inovace v oblasti hnojiv

Celosvětový trh s hnojivy momentálně dost pokračuje, a snaží se svými výrobky minimalizovat dopad a zatížení na životní prostředí. Stoupá také zájem o hnojiva, v loňském roce 2021 se jejich hodnota vyšplhala až na 163 miliard amerických dolarů. Tuto informaci přinesla analýza IMARC GroupKlíčovým vývojem v oblasti hnojiv je zejména zavedení velkokapacitního čpavku u zdroje zemního plynu. Čpavek představuje chemickou sloučeninu amoniaku. Ta má na starosti dále kyanamidový proces, ve kterém probíhá fixace vápníku na dusík. Tyto novinky snižují požadavky na danou teplotu, zvyšují čisté složení hnojiva a posilují jeho účinek. Zlepšuje se také odolnost hnojiv vůči globálním výkyvům.

Top společnosti v oblasti hnojiv v roce 2022

Každý správný pěstitel ví, že v dnešní době zaručí vysokou úrodu zejména správné a kvalitní hnojivo. Nestačí už jen rostliny pravidelně zalévat a zastřihávat. Naše půda je poznamenána chemickými výpary z předimenzovaného světa továren. Proto je důležité zvolit hnojivo, které je odolné vůči těmto vlivům a dostane se až ke kořenům rostliny, kde jim předá potřebné živiny. Globální stránka Statista přináší přehled o chemickém průmyslu a hnojivech.

Existují různé typy hnojiv

 Existují různé typy hnojiv

Podle jejich údajů tržní kapitalizace, vyrábějí nejlepší hnojiva v roce 2022 tyto společnosti:

  • Nutrien
  • Wesfarmers
  • CF Industries
  • The Mosaic Company
  • Saudi Arabian Fertilizer Company
  • Israel Chemicals
  • OCI
  • Coromandel

Nabízíme také CBD semena

Porovnání výrobců různých typů hnojiv

Na základě údajů tržby a poptávky po různých značkách hnojiv, vyšly závěry, že pro příští období v letech 2022 až 2027 budou nejvíce prosperovat tyto společnosti hnojiv:

Nutrien Limited

Nutrien Limited je na svém vrcholu již několik let a pravděpodobně ještě minimálně dalších 5 i bude. Oproti jiným společnostem, je Nutrien zcela nováčkem ve výrobě hnojiv. Vznikl totiž v roce 2018 v Kanadě. Ve svých hnojivech používají potaš, dusík i fosfátové segmenty. Obecně se zabývají výrobou produktů, které chrání plodiny a osivo.

top společnosti v oblasti hnojiv
Kromě správného hnojiva jsou důležité i jiné postupy pěstování

CF Industries

Společnost má za sebou již několik let výroby kvalitních hnojiv. Vznikla ještě v minulém století, v roce 1946. Místem vzniku jsou Spojené státy. CI Industries vyrábí typ fosfátových a dusíkatých hnojiv s močovinou a obsahem dusičanu a amoniaku. Své výrobky distribuuje společnost po celém světě a její sklady se nacházejí také v Kanadě nebo Severní Americe.

Haifa

Jedná se o Izraelskou společnost v oblasti hnojiv, která je na trhu od roku 1966. Specializuje se na výrobu a dodávání rostlinných živin a hnojiv s draselnými dusičnany. Společnost Haifa vyrábí jiný typ hnojiv, než je zmíněný výše. Jedná se o hnojiva s řízeným uvolňováním, takzvaná CRF. Nejčastěji se tento typ hnojiv používá v zahradnictvích, a to konkrétně na okrasné rostliny a trávník.

Indian Farmers Fertilizer Co-operative Limited (IFFCO)

Společnost pochází z Indie, z města Dillí. Při své spolupráci se zvykne sdružovat s více státy. IFFCO pravidelně dodává hnojiva do hospodářství. Kromě hnojiv má IFFCO v seznamu nabídek i jiné služby, které nabízí právě na založení družby s jinými podniky.

Israel Chemicals Ltd. (ICL)

Společnost vyrábí chemická hnojiva od roku 1968. Sídlí v Izraeli. Jejich oddělení hnojiv je široké a nejvíce se vyrábějí fosfátová hnojiva, hnojiva s kyselinou fosforečnou a vícesložková hnojiva na míru. Společnost je známá po celém světě, kde také své výrobky distribuuje.

Na internetu se můžeme dozvědět, že v oblasti hnojiv nezaostávají ani výrobci jako je Uralkali, společnost Mosaic nebo Yara international. Všem společnostem jde o jedno a totéž, tedy nabídnout zákazníkům kvalitní hnojiva pro jejich rostliny. Zatím vidíme, že se jim to daří. I když si zakoupíte nějaké hnojivo, nezapomínejte však dodržovat všechny správné postupy při pěstování.
  • Články z kategorie Pěstování mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 10/05/22
(Aktualizováno: 10/05/22)