CBG-Force a laboratorní testy

Laboratorní testy se u druhů konopí provádějí hlavně z důvodu zjištění hladiny určitých kanabinoidů v rostlině. Semenná banka Dutch Passion takto vyhodnocovala hladinu CBG, THC, CBC a dalších kanabinoiodů v jejich speciální kolekci konopí CBG-Force. Výsledky si rozebereme v dnešním článku.

Výsledky laboratorních testů CBG-Force s 9% CBG

Cannatorium představuje soukromého domácího pěstitele, který si laboratorně sám otestoval své konopné pupeny. Jedná se o kvalitního pěstitele, který se zajímá o pěstování té nejlepší a nejzajímavější genetiky konopí. Laboratorní analýza byla celkově provedena dvakrát po sobě, z důvodu větší přesnosti. Výsledky jsou následující:
  • Úroveň CBG byla vykázána v rostlině v 9 %
  • Zaznamenána byla i úroveň THC a to 0,18 %
  • CBC byl na úrovni 0,35 %
CBG-Force se tak v laboratorních testech ukázal jako spolehlivý pro ty uživatele, kteří vyhledávají vhodný kmen bez psychoaktivních účinků. CBG-Force dominuje působivým terpenovým profilům, nejvíce se vyskytuje beta myrcen, limonen, beta karyofylen a alfa bisabolol.

Rostlina konopí CBG-Force
Odrůda konopí CBG-Force

Kouření CBG-Force od Cannatoria

Cannatorium jako pěstitel testoval nejen obsahovou strukturu konopí, ale také její použití v tabáku, tedy při kouření. Příjemné překvapení se dostavilo v podobě jemného aroma. Dále se kouření CBG-Force pojí s mírným pocitem relaxace. Chuť tohoto kmene není štiplavá a ani silná, jedná se pouze o velmi jemnou pikantní chuť. Při kouření nedochází k žádným změnám vědomí, protože THC je v obsahu do 0,2 %. Sám se o tomto kmeni vyjádřil, že je to „jeden z nejlepších kultivarů s nízkým THC, který je legální ve většině zemí“. Kouření pupenů testovala také společnost Dutch Passion, která popsala jejich vůni jako velmi sladkou a bylinnou.

Semena konopí CBG-Force v různých baleních

Semena konopí CBG-Force od Dutch Passion

V testech se konopná semena CBG-Force osvědčila, ai jejich rozložení kanabinoidů je přiměřený. Pokud byste si však chtěli udělat vlastní úsudek na konopná semena, můžete tak učinit jejich zakoupením na našem e-shopu. A co činí CBG-Force tak výjimečnými?
  • CBG je mateřský kanabinoid – vycházejí z něj ostatní kanabinoidy
  • Pupeny CBG-Force jsou pokryty trichomy a proto nejsou lepivé
  • Z tohoto kmene se vyrábí prospěšný CBG olej

Všechny výše uvedené informace jsou přeloženy ze zahraničního zdroje, a jejich platnost se v jednotlivých zemích může lišit. V České a Slovenské republice slouží květiny technické konopí výlučně jen k průmyslovým, technickým nebo zahradnickým účelům. Nejsou určeny ke konzumaci.

Časté dotazy

Cannabis Indica neboli konopí indické je druh rostliny z čeledi konopovité s původem ve střední Asii. Semínka indiky vykvétají do nízké rostliny s širšími listy. V listech a květech jsou obsaženy kanabidoidy, které mají široké léčebné užití (CBD, THC, CBC). Při kvetení tvoří hustou korunu a roste poměrně rychle. Vytváří kompaktní a pevné palice. Díky krátké době květu a nižšímu vzrůstu jsou indica semínka vhodná pro indoor pěstování.

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

  • Články z kategorie Aktuální témata mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 10/24/22
(Aktualizováno: 10/24/22)