5 zásad, podle kterých poznáte kvalitní konopí

Vědět posoudit kvalitu věcí je velmi užitečná schopnost. Obzvlášť, pokud patříte k pěstitelům a potřebujete zhodnotit kvalitu vaší nebo cizí konopí. Přinášíme Vám zaručené zásady, se kterými to zvládnete mnohem jednodušeji, a které jsou ukazateli vedoucími ke skutečné kvalitě.

1.) Konopí rostlo v čistém prostředí

Je to jeden ze základních aspektů. Myslíme tím, že konopí není stříkáno žádnými pesticidy, chemikáliemi či fungicidy. Jedná se o nejdůležitější zásadu, ale i nejtěžší zjistitelnou. Většinou se zbytkové pesticidy a jiné nadbytečné látky odhadnou až při analýze v laboratoři.

Toxické látky, které by obsahovaly nastříkané konopí by se mohly dostat dovnitř lidského těla, právě pomocí vapování nebo kouření. S pravidlem čisté konopí úzce souvisí také kontrola životního prostředí, ve kterém je rostlina pěstována.

2.) Dostatečný účinek

Obecně se za kvalitní konopí bere ta, která disponuje dostatečným účinkem. Účinek může být na různé úrovni, například i podle toho, jak dlouho jste nechali konopí dozrát. Pokud je účinek slabý nebo nevýrazný, je to prostor k pochybám, zda opravdu konopí splňuje tu kvalitu, kterou má. 

3.) Kvalitnější semínka jsou většinou dražší

Obvykle platí, že to, co je dražší, je i kvalitnější, nebo minimálně o jednu třídu lepší. Platí to iu konopí a jejích semínek či holí. Dražší konopí pochází ze speciálnější genetiky, nebo je výsledkem úspěšného křížení jedinečných odrůd. My za kvalitní konopná semínka ručíme. Samozřejmě, ne u všech pěstitelů je to stejně. I zde hrozí riziko, že se najdou prodejci konopí, kteří konopí nacení příliš vysoko, ačkoli nesplňuje kvalitu přiměřené ceny.

Konopí a kvalita

 Posuzování kvality konopí

4.) Čím lákavější vůně, tím kvalitnější konopí?

Odborníci se shodují v názoru, že konopí, která má více pryskyřice a voní, je kvalitnější. Vychází to z předpokladu, že pupeny byly dostatečně vyzrálé, a tak vyprodukovaly patřičné množství pryskyřice. Nicméně, tento názor není ustálený, a vždy platný, protože různé CBD odrůdy konopí procházejí během růstu změnou intenzity aroma. 

5.) „Propláchnutí“ konopí zvyšuje její kvalitu

Co chápeme pod pojmem „propláchnutá“ konopí? Jedná se o proces, kdy po dobu 10 dnů zaléváte konopí pouze čistou vodou. To umožní vyčistit pěstební médium od nadbytečných živin a minerálů. Vyplaví se tak i uhynulé zbytky rostliny nebo jiné složky. Pokud se tato metoda provede správně, zjemňuje to konečný výsledek a chuť konopí.

Semena konopí s obsahem CBD

Myslíte na tyto cenné rady, jakmile přijdete do styku s konopnou rostlinou. Uplatnit je můžete opravdu všude – na konopných veletrzích, při vašem pěstování či na konopných festivalech.

Vydáno: 01/17/23
(Aktualizováno: 01/17/23)