Nové předpovědi konopných trendů v roce 2023

Na konci loňského roku jsme psali o předpovědích, které se odhadovaly v rámci konopí na rok 2023. Dnes budeme v tom pokračovat, a odprezentujeme vám 5 předpovědí, které nás možná čekají v souvislosti s konopí v letošním roce.

 

5 konopných trendů, které jsou předpovídány pro rok 2023

Cannabis trends jsou vždy zájmem mnoha podnikatelů a odborníků, kteří se v této sféře pohybují. Koncem loňského roku jsme přinesli přehled očekávaných trendů a nyní jej rozšiřujeme o nové poznatky. Předpovědi předtím si můžete přečíst v našem článku cannabis trends pro rok 2023. V aktuálních předpovědích rozebereme několik zemí a jejich možné posuny v oblasti konopí.

1.) V Evropě budou mít normy EU GMP přísnější charakter

GMP je zkratkou výrobní praxe, která zastřešuje předpisy a pravidla pro výrobu konopných produktů. Zároveň stanovují jejich kvalitu a dohlížejí na výrobu, proces výroby i prodej. V roce 2023 mají být předpisy pro konopné produkty ještě o něco přísnější, a výrobci po celé Evropě je budou muset zahrnout do svých výrobních pravidel. Touto předpovědí se má zabránit zneužívání výroby ale i vyvážení konopí.

2.) V Kanadě vznikne více konopných obchodů

Zmíněný předpoklad je založen na faktu, že v poslední době zejména v Kanadě vzniká existuje mnoho obchodníků s konopí, kteří začali podnikat a otevřeli si vlastní obchod. Kanada je navíc perfektním lákadlem i pro turisty, proto se očekává, že tyto nově vytvořené podniky budou mít velký úspěch.

Konopné trendy pro rok 2023

 Konopné trendy pro rok 2023 jsou ve všech zemích podobné

3.) V Latinské Americe se zaznamená obrovský nárůst rozvoje konopného trhu

V této zemi se vytvořilo za poslední měsíce mnoho příležitostí, které dopřály vzniku novým obchodem s konopou. Dokonce všechny obchody řádně dodržují předpisy EU-GMP.

4.) Afrika se může stát vzorem při produkci konopí jiným příbuzným zemím

Momentálně má krásně našlápnuto i Afrika, ve které se nachází mnoho konopných farem. Tyto farmy se zaměřují přímo na produkci a profesionalizaci konopí. Konopí, dovážené z Afriky je považováno za velmi kvalitní po celém světě. Proto může být i lídrem a inspirovat země jako je Malawi či Zimbabwe, aby se přidaly k rozvoji konopí.

5.) Thajsko má potenciál stát se vedoucím producentem konopí

Pověst Thajska ke konopí sice není úplně optimistická, ale předpovědi říkají, že Thajsko by se mohlo v roce 2023 dokonce stát hlavním producentem konopí. Dost této predikci také pomáhají obchůdky, které se formují v celé této zemi a které nabízejí nejen konopí ale například i konopné potraviny. Konopí bylo zlegalizováno v Thajsku teprve nedávno, a možná i to je jeden z činitelů, proč se tam konopný průmysl začíná vyvíjet raketovou rychlostí.

CBD produkty, které můžete mít i vy

Konopné trendy je někdy obtížné odhadnout správně, protože umí překvapit. V mnoha zemích se částečně nebo úplně schválí legalizace konopí, což výrazně „zamíchá karty“, a může dopomůže rozvoji této univerzální rostliny po celém světě. Chcete-li zůstat informováni, doporučuje vám sledovat náš blog o konopí, kde se dozvíte vždy stručné, jasné a relevantní informace.

  • Články z kategorie Aktuální témata mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 02/27/23
(Aktualizováno: 02/27/23)