Sinsemilla: Původ, definice a využití tohoto konopí

Sinsemilla – konopí, se kterou jste se už určitě setkali, jen ji možná neznáte pod tímto názvem. Řekneme vám nejen to, jaký je význam tohoto slova, ale také odkud pochází a proč je účinnější než klasická konopí.

Co znamená sinsemilla?

Slovo sinsemilla pochází z cizích slov, konkrétně ze španělštiny a v doslovném překladu v našem jazyce znamená „bez semen“. Je to odvozeno od dvou slov „sin“ (bez) a „semilla“ (semeno), čili jde o konopí, která neprodukuje semena. Nejedná se o přesný konopný kmen, který by se vázal k nějaké geografické poloze.

Toto označení se běžně používá pro každou konopí, která je bez semen. Začátky používání této konopí sahají do 70. let minulého století. O největší šíření informací o tomto kmeni konopí se postaraly tehdy zejména reggae písničky a různá printová média, která sinsemillu prosazovala i do plakátů. Dnes je pojmem sinsemilla označováno feminizované konopí.

Proč je sinsemilla účinnější konopí?

K tomu existuje jednoduché vysvětlení. Sinsemilla je účinnější, protože šetří energii tím, že neprodukuje semena, ale místo toho hodně energie spotřebuje k výrobě pryskyřice. Jelikož jsou pupeny bezsemenné, obsahují více kanabinoidů a aromatických látek, což prakticky vede k silnějšímu účinku i lepší chuti. Takže celkový zážitek z této konopí je o něco intenzivnější.

Sinsemilla je účinnější protože neprodukuje semena ale více kanabinoidů

Sinsemilla neprodukuje semena, ale za to obsahuje více kanabinoidů

V čem se odlišuje sinsemilla od ostatních semen?

Jelikož sinsemilla dnes pojmenovává jakákoli feminizovaná semena, jejich rozdíl bádáme jedině v tom, že neprodukují semena. Feminizovaná semena nelze použít tím pádem k výrobě nových semen. Za to ale regulární semena takto použít můžete, a budete mít 50% šanci na ženské potomky a 50% na mužské potomky semen konopí.

Je sinsemilla druh indica nebo sativa?

V podstatě může být sinsemilla i cannabis indica i cannabis sativa. Je to proto, že sinsemilla sama o sobě není žádným konkrétním kmenem konopí, ale popisuje jakýkoli libovolný kmen, který nebyl opylený.

Konopí sinsemilla

 Feminizované konopí - sinsemilla

Jak vzniká sinsemilla?

Sinsemilla se „vyrábí“ stejně jako všechna feminizovaná semena. Základem je, aby pěstitel vlastnil pouze 100% samičí konopí. Později, když začne kvést, tak musí dojít k adekvátnímu stresu, aby byla konopí donucena k výrobě pylových sáčků. Tento pyl se pak sklízí, a přenese na jiné rostliny pomocí štětce. Konopí se pak zvykne označit nějakým štítkem nebo papírkem.

Feminizovaná CBD semínka konopí

Na závěr přidáme ještě drobné upozornění. Buďte ostražití, protože i sinsemilla, ač je bez semen, dokáže se v některých případech sama oplodnit. Jedná se tehdy o hermafroditní znaky. Dá se předejít tomu, aby nebyl konopí hermafroditní? Do určité míry ano, a to právě tím, že jí budete věnovat dostatečnou pozornost a nevystavovat ji stresu.

Časté dotazy

Cannabis Indica neboli konopí indické je druh rostliny z čeledi konopovité s původem ve střední Asii. Semínka indiky vykvétají do nízké rostliny s širšími listy. V listech a květech jsou obsaženy kanabidoidy, které mají široké léčebné užití (CBD, THC, CBC). Při kvetení tvoří hustou korunu a roste poměrně rychle. Vytváří kompaktní a pevné palice. Díky krátké době květu a nižšímu vzrůstu jsou indica semínka vhodná pro indoor pěstování.

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

  • Články z kategorie Pěstování, Konopí indica, Konopí sativa mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 03/05/23
(Aktualizováno: 03/05/23)