Vážení konopí: Jaké jsou její váhové jednotky a jejich ceny?

Obvykle používáme k označení hmotnosti jednotku gramu nebo kilogramu. Nicméně, například v Anglii je tomu jinak, a více je zažito označení unce. Kolik kilogramů znamená unce? Jak vysoko se mohou vyšplhat její ceny? To vše si povíme dnes v novém článku.

Převod unce konopí na gramy

Jelikož konopí je z velké části pěstováno zejména na prodej, přepočítává se unce na gramy. Jedna unce se rovná celých 28 gramů konopí. Polovička unce je pak 14 gramů. A tak dále. Znamená to, že kdybychom chtěli klasický gram konopí, dostali bychom v Americe 1/28 unce.

Kolik zaplatíte za konopí?

Konečná částka, kterou zaplatíte za konopí závisí na dvou komponentách. Prvním je samozřejmě váha, přičemž platí, že čím větší množství kupujete, tím to vyjde levněji v přepočtu na gram. A druhým komponentem je stát, kde konopí kupujete. Tady je aktuální otázka legálnosti. Tam, kde je konopí povoleno a užíváno, nebude problém ji sehnat a zaplatíte za ni směšnou částku. Naopak, kde bude nedostupná, její cena se může vyšplhat na několikanásobnou. 7 gramů konopí vás v zahraniční vyjde přibližně na 50 eur. 14 gramů na 100 až 120 eur, a za takových 28 gramů můžete zaplatit klidně i 200 eur.

Konopí a peníze

 Cena, kterou zaplatíte za hmotnost konopí v zahraničí závisí na mnoha faktorech

Běžně používaný slang, vážící se s hmotností konopí

S vážením konopí souvisí i slangové výrazy, které jsou v zahraničí bohatě zastoupeny. Když je použijete, prodejce přesně bude vědět kolik gramů konopí asi chcete. Představíme si některé, které jsou nejvíce používány. Jako první, můžete říci, že chcete „sáček“, z angličtiny „dime bag“ konopí. Považuje se to za nejmenší množství, které můžete pořídit a představuje v přepočtu asi 1 gram, který vás vyjde na 8 eur.

Dalším pojmem je například „dub of bud“. Tato zájmena písmen znamená v překladu dublovaný sáček, čili obsah konopí je dvojnásobný, a představuje 2 gramy asi za 20 eur. Podobně jako je předchozí výraz, můžete použít všechny pro určení unce. Jelikož už víte, kolik gramů odpovídá unce, nebojte se zeptat si například: „eight of bud“, „quarter of bud“ nebo poloviční unci – „half unce“.

Vážení konopí

Vážení konopí digitální váhou

Jak předejít podvodu na vážení konopí?

V každém odvětví se najdou lidé, kteří budou chtít vytěžit ze situace co nejvíce. Proto se velmi rychle může stát, že vám prodají nižší množství konopí za vyšší cenu. Jak si s tím poradit? Pokud nakupujete u místního prodejce, zkuste použít vlastní digitální váhu. Rychle si tak prověříte, jestli vám sedí daná hmotnost. Při objednání konopí na oficiálních stránkách byste měli mít jistotu, že množství je opravdu takové, jak se píše.

Zakupte si CBD semínka konopí

Největší jistotu však budete mít tehdy, když si vypěstujete svoji konopí, a také si ji navážíte sami. Pokud jen zvažujete začít pěstovat, zaměřte se na samonakvétací druhy konopí. Jejich pěstování je možné jak outdoor, tak indoor, a vykvetou samy za téměř 10 týdnů. Jejich bohatou nabídku naleznete také na naší domovské stránce.

Časté dotazy

Cannabis Indica neboli konopí indické je druh rostliny z čeledi konopovité s původem ve střední Asii. Semínka indiky vykvétají do nízké rostliny s širšími listy. V listech a květech jsou obsaženy kanabidoidy, které mají široké léčebné užití (CBD, THC, CBC). Při kvetení tvoří hustou korunu a roste poměrně rychle. Vytváří kompaktní a pevné palice. Díky krátké době květu a nižšímu vzrůstu jsou indica semínka vhodná pro indoor pěstování.

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

Skeptičnost vůči konopí se ve společnosti postupně usazuje a vzrůstá povědomí o jeho lékařském využití. Z toho důvodu se jednotlivé země postupně uchylují k jeho legalizaci, jako například Mexiko, které schválilo konopí k rekreačním účelům. Již v současné době je legální v Uruguayi, Kanadě, některých státech USA a Nizozemsku. V Lucembursku je povolena konzumace a pěstování semínek konopí pro vlastní účely a každá domácnost smí sklidit až 4 rostliny, čímž se stala první zemí v Evropě, která toto schvaluje. V Nizozemsku je 5 g konopí pro osobní potřebu legální, kouření na ulici však nikoli.

  • Články z kategorie Pěstování, Konopí indica, Konopí sativa mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 05/15/23
(Aktualizováno: 05/15/23)