Alfa-pinen: Silný terpen nalezený v konopí

Psali jsme už o mnoha terpenech. Jeden terpen, který jsme až tak nezmiňovali, je obzvláště zajímavý. Ano, jedná se o alfa-pinen. V tomto článku přezkoumáme, co je alfa-pinen, jeho účinky, kde jej můžeme najít a jeho využití v konopí.

Co je Alpha-Pinene?

Alfa-pinen je terpen, který se běžně vyskytuje v konopí, jakož iv jiných rostlinách, jako jsou borovice, rozmarýn a eukalyptus. Je to čirá tekutina, která má silnou, svěží a zemitou vůni. Alfa-pinen je jedním z nejrozšířenějších terpenů v přírodě a je známý svými terapeutickými vlastnostmi.

Účinky alfa-pinenu

Alfa-pinen má řadu potenciálních terapeutických účinků. Studie ukázaly, že má protizánětlivé, antibakteriální a antivirové vlastnosti. Může také pomoci zlepšit paměť a duševní jasnost. Kromě toho bylo prokázáno, že alfa-pinen má bronchodilatační účinky, což znamená, že může pomoci otevřít dýchací cesty a zlepšit dýchání. To je důvod, proč se běžně vyskytuje v lécích proti kašli a nachlazení.

Terpen alfa-pinen

 Terpen alfa-pinen nabízí blahodárné účinky na naše tělo

Kde najdeme alfa-pinen?

Jak již bylo zmíněno, alfa-pinen se nachází v mnoha rostlinách včetně konopí. Nachází se iv jiných odrůdách konopí, než jsou kmeny sativa. Kromě toho jej lze nalézt v množství esenciálních olejů včetně borovicového, rozmarýnového a eukalyptového oleje.

Dále doporučujeme tyto produkty:

Zajímavosti o terpenu alfa-pinen

Na závěr vypíchneme pár věcí, které jste o alfa-pineně určitě nevěděli:

  • Je to nejrozšířenější těkavá látka, používá se v parfumerii kvůli jeho borové vůni
  • Své využití má také jako repelent na hmyz
  • Aktivně snižuje úzkost

Alfa-pinen má řadu potenciálních terapeutických účinků včetně protizánětlivých, antibakteriálních a antivirových vlastností. Může také pomoci zlepšit paměť a duševní jasnost a zlepšit dýchání. Pokud jde o konopí, alfa-pinen je důležitý terpen, který poskytuje nejen výrazné aroma, ale má také řadu potenciálních terapeutických výhod. Ať už hledáte kmen, který vám pomůže s bolestí, zánětem nebo úzkostí, určitě si zkontrolujte terpenový profil a hledejte kmeny s vysokým obsahem alfa-pinenu. Vybrat si můžete také z našich konopných semínek.

  • Články z kategorie Konopné terpeny mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 06/04/23
(Aktualizováno: 06/04/23)