Cannabis cup

High Times Cannabis Cup

Cannabis Cup je pravděpodobně nejznámějším z festivalů zasvěcených marihuaně. Byl založen Stevenem Hagerem. Najdete zde novinky z řad semenpěstitelské potřeby nebo se můžete blíž seznámit s kulturou Rastafariánství.

Už od roku 1987 se každoročně v listopadu koná tento bizardní festival a to přímo v Amsterdamu. Cannabis Cup je samozřejmě spjat i se soutěží o nejlepší vzorky marihuany. 

Hodnotí se zde nejlepší druh, stánek prodejců, nejhezčí sklo a také nejkvalitnější hašiš. Hodnocení neuniknou také nejkvalitnější semínka marihuany.

„Cannabis cup je slavnost, založená roku 1987 redaktorem newyorského časopisu High Times Stevenem Hagerem, který přijel do Nizozemska kvůli interview se zakladatelem první nizozemské společnosti zabývající se prodejem semínek cannabisu. Festival se každoročně koná v Amsterdamu. Porotci každý rok vyhlašují společnost, která vypěstovala nejlepší marihuanu, předvedla nejlepší nový produkt nebo nejhezčí stánek na festivalu.“

Amsterdamu se konal poslední ročník tradiční soutěže v roce 2018.

Cannapio Zenergy

Jak Cannabis Cup probíhá ?

Náladu Cannabis Cupu podrtrhuje živá hudba, komické vystoupení a samozřejmě poslední výstřelky ze světa pěstování marihuany. High Times Cannabis Cup se rozšíčil i za hranice města Amsterdam. S tímto expem se sloučilo také hnutí za lékařskou marihuanu a v červnu 2010 se cannabis cup konal také v San Franciscu v Kaliforinii

Kdo hodnotí vzorky

Vzorky marihuany může hodnoti kdokoli. Abyste ale mohli hodnotit musíte zaplatit dopředu popatek a funkce porotce je vaše. Pokud byste platili půl roku dopředu, před 1. červnem, funkce porotce vás vyjde na 199 dolarů. Po termínu a přímo na Cannabis Cupu už činí poplatek 250 dolarů. Zájem je samozřejmě obrovský, každý chce ovlivnit hlasování s zapsat svůj oblíbený vzorek do historie. V roce 2008 hodnotilo vzorky 2300 lidí

O čem píšeme

Vítězové ročníků Cannabis Cupu

  1. 1988 Skunk 1 (Cultivator's Choice)
  2. 1989 Early Perl/Skunk 1 x Northern Lights 5/Haze (Seed Bank)
  3. 1990 Northern Lights 5 (Seed Bank)
  4. 1991 Skunk (Free City)
  5. 1992 Haze x Skunk 1 (Homegrown fantasy)
  6. 1993 Haze x Northern Lights # 5  (Sensi Seed)
  7. 1994 Jack Herer (Sensi Seed)
  8. 1995 White Widow  (Green House)
  9. 1996 White Russian (De Dampkring)
  10. 1997 Peace Maker (Dampkring)
  11. 1998 Super Silver Haze (Green House)
  12. 1999 Super Silver Haze(Green House)
  13. 2000 BlueBerry (Noon)
  14. 2001 Sweet Tooth (Barney's)
  15. 2002 Morning Glory (Barney's)
  16. 2003 Hawaiian Snow (Green House)
  17. 2004 Amnesia Haze (Barney's)
  18. 2005 Juicy Mango Haze (Barney's)
  19. 2006 Arjan's Ultra Haze #1 (Green House)
  20. 2007 G-13 Haze (Barney's)
  21. 2008 Super Lemon Haze (Green House United)
  22. 2009 Super Lemon Haze (Green House United)
  23. 2010 Tangerine Dream (Barney's)
  24. 2011 Liberty Haze (Barney's)
  25. 2012 Flower Bomb Kush (Green House)

People’s Choice Cup

Edice People’s Choice představuje nový koncept Cannabis Cupu, který bude pokračovat v trendu High Times zpřístupňovat svou typickou sérii soutěží o konopných produktech online, bez jakýchkoli živých akcí nebo shromáždění. Tyto poháry budou vůbec prvními poháry Cannabis Cup, které jsou přístupné veřejnosti v každém státě, kde se soutěž koná, a uvidí největší skupinu porotců v historii. Pro licencované značky je to sen dostat produkty do rukou stovek nových zákazníků, kteří vám poskytnou zpětnou vazbu na vaše příspěvky z domova a navíc tisíce zobrazení. 

People’s Choice Cups jsou uváděny po celé zemi, ve státech, kde je konopí rekreačně nebo léčebně legální. Všechny poháry jsou uvedeny na officiálních webových stránkách CannabisCup.com.

Ať vyhrají ty nejlepší produkty!

zdroj: https://www.cannabiscup.com/

Časté dotazy

Skeptičnost vůči konopí se ve společnosti postupně usazuje a vzrůstá povědomí o jeho lékařském využití. Z toho důvodu se jednotlivé země postupně uchylují k jeho legalizaci, jako například Mexiko, které schválilo konopí k rekreačním účelům. Již v současné době je legální v Uruguayi, Kanadě, některých státech USA a Nizozemsku. V Lucembursku je povolena konzumace a pěstování semínek konopí pro vlastní účely a každá domácnost smí sklidit až 4 rostliny, čímž se stala první zemí v Evropě, která toto schvaluje. V Nizozemsku je 5 g konopí pro osobní potřebu legální, kouření na ulici však nikoli.

THC je psychoaktivní látka, která má ale i studiemi prokázané lékařské účinky. To však má i CBD, které má téměř shodné chemické složení, ale je nepsychoaktivní a nevzniká na něm závislost. Největší riziko užívání marihuany představuje její kouření, neboť se do těla nedostává pouze THC, ale i jiné škodlivé látky. Lidé, kteří konopí kouří mají častější příhody respiračních příznaků, zejména chronickou bronchitidu. Užívání THC je také spojováno se sníženou motorikou.

  • Články z kategorie Semenné banky mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 09/03/11
(Aktualizováno: 03/10/22)