Green House Seeds

Semenná Banka

Stejně jako peníze mají svou líheň, čímž je banka, tak i semena pocházejí ze svého útočiště. Nejlepší kousky se rodí za dveřmi semenných bank. Na světě jich existuje celá řada takových bank, ale na samém vrcholu může stát pouze jedna. Ano, řeč je o Green house seeds z překrásně svobodné a demokratické země nazývající se Holandsko.Touha po dokonalých rostlinách nechala vzniknout nemalý počet semenných bank, které vysílají do světa ta nejkvalitnější z nich. Konopí doprovází lidstvo, již od nepaměti. Účinky této rostliny jsou nezanedbatelné a v některých státech je hojně využívaná i v medicíně.

Celosvětové ocenění Green House Seeds

Jde nepochybně o nejúspěšnější semennou banku na celém světě. Pokud někdo bude hledat leadera v oblasti konopné genetiky, tak ho všechny cesty svedou do jediné, na jejímž konci bude Holandsko. Zde sídlí i Green House Seeds, která získala 32 pohárů v prestižní soutěži High Time Cannabis a dalších 17 pohárů v Highlife, což dokazuje jeho suverenitu na konkurenčním poli.  Zakladatelem této veleúspěšné semenné banky je Arjan, přezdívaný taktéž jako Marihuanový král. Tato nálepka mu prý nevadí a za krále se i mírně řečeno považuje. Celý svůj život zasvětil genetice a perfekcionismu v oblasti konopného světa. Podle jeho slov není každá kytka pro každého. 

Různé odrůdy vyžadují rozdílné zacházení a odlišné prostředí. Svou roli sehrává i logistika a vědomosti pěstitele. Existují méně náročnější odrůdy pro pěstitele amatéry a naopak.

Arjan – zakladatel semenné banky

Arjan, neboli marihuanový král poodkryl tajemství tohoto nádherného průmyslu před více než 20 lety a stal se ihned vášnivým sběratelem všech dostupných i méně známých odrůd.

Tato láska mu vydržela, až do dnešních časů. Green House Seeds si své šlechtění, které se pilovalo od samotného vzniku semenné banky, drží v nejpřísnější tajnosti. Není divu, vždyť to oniprodukují nejkvalitnější semena na celém světě. Jejich semena se vyznačují vysokou relaxační a léčitelskou hodnotou. Stejně tomu je i u vůně a chutě. Jde o nezaměnitelný zážitek s příslibem Holandska.

O čem píšeme

Široký výběr semen

Všechna semínka, která se touto semennou bankou nabízejí k volnému komerčnímu prodeji, jsou feminizovaná a prodávají se po několika kusech, tzv. balení. Na výběr je z indoorových nebo outdoorových, indik a sativ nebo velice oblíbených samonakvétacích odrůd.

Existuje ještě jedna varianta, která vyvádí nerozhodné z bludného kruhu. Semenná banka nabízí svým klientům balíček semen více barev, kde kupující naleznou více odrůd pohromadě. Jde o velice sympatický krok ze strany holandské banky Green House.

Green House Seeds a její vznik

Green House Seeds je jedna z prvních semenných bank vůbec, která se začala zabývat pěstováním marihuany k prodeji semen. Svou životní pouť započali roku 1986, kdy si vybudovali svůj první rodokmen na chov semen určených k prodeji. Hlavním kritériem bylo vytvořit, co možná nejširší studnici nejrůznějších odrůd.

 Green House seeds si předsevzala, že trh nakrmí přesně tím, co tu v tomto odvětví chybí a to rozmanitost a možnost většího výběru. Na světě existuje přeci tolik chutí, vůní, proč se omezovat pouze na pár z nich. A tak se zrodila myšlenka, která během dvou desetiletí přešla ve skutečnost. Dnes jde o nejslibnější firmu v oboru s nejkvalitnějšími semeny vůbec. Málokterá se kvalitou přiblíží ke Green House Seeds na pouhý dohled. Holandská kvalita se bezesporu rozpozná na první pohled.

 

Výběr semen od Green House Seeds

Časté dotazy

Cannabis Indica neboli konopí indické je druh rostliny z čeledi konopovité s původem ve střední Asii. Semínka indiky vykvétají do nízké rostliny s širšími listy. V listech a květech jsou obsaženy kanabidoidy, které mají široké léčebné užití (CBD, THC, CBC). Při kvetení tvoří hustou korunu a roste poměrně rychle. Vytváří kompaktní a pevné palice. Díky krátké době květu a nižšímu vzrůstu jsou indica semínka vhodná pro indoor pěstování.

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

Semenné banky jsou takzvané knihovny semen, jsou určeny k zachování genetiky semen a jejich rozmanitosti. Jsou v nich uloženy informace o účincích v bojích proti různým onemocněním. Jsou určeny nejen ke studiím a rozvoji, ale i k zachování genetické informace a rostliny. Konopných seedbanek můžeme nalézt mnoho, k nejznámějším patří například Barney’s Farm, Royal Queen Seeds nebo Green House Seeds. Tyto a další banky šlechtí a produkují svá semínka ať už cannabis indica nebo sativa a také CBD odrůdy s nižším obsahem THC

  • Články z kategorie Konopí indica, Konopí sativa, Semenné banky mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 09/03/11