Fast Version - F1 semínka

Sweet Seeds představila novinky, které najdete nově v nabídce. Tzv. Fast Version - rychlé verze, jsou zpětně křížené modely se samonakvétacími druhy. Nejde ale o autoflowering!

Výhoda samonakvétacích rostlin je jejich délka květu, jsou rychlejší než drtivá většina nesamonakvétacích druhů.

Mají ale také jednu nevýhodu, výnosnost. Dosahují menších výšek a výnosem nepřesáhnou 100g. Ve Sweet Seeds si vytyčili jasný cíl. Dostat z genetiky Ruderallis lepší dobu květu ale zachovat standardní periodu jako u genetik indika a sativa.

Ve Sweet seeds tak začali křížit genetiky s autoflowering modely a pak zase zpětně s původní genetikou. Vznikly první Fast Verze.

O čem píšeme

O týden kratší doba květu

Realita je skutečně dobrá. Délka květu u feminizované Fast verze se snížila o celý týden oproti standardizované verzi semen, což je opravdu velmi dobrý výsledek. Fakt, že feminizovaná verze dokáže zrát rychleji, než její "starší bráška" v podobě regulérních semen, ze kterých vznikla, je převratný přínos na poli genetik konopí. Padá tak jedna z nevýhod feminizovaných semen v podobě jejich rychlosti květu.

Sympatická španělská seedbanka Sweet seeds, která za těmito semínky stojí ukázala, že s ní musíme i v budoucnu počítat.  

Jaké že to Fast Version novinky jsme přidali do nabídky? Mrkněte níž..

Fast Version od Sweet Seeds v nabídce! F1 feminizovaná semínka #konopí s rychlejší dobou květu.. https://t.co/dM0pIs9Yl2

— Semena-marihuany.cz (@semenamarihuany) February 1, 2015

Časté dotazy

Cannabis Indica neboli konopí indické je druh rostliny z čeledi konopovité s původem ve střední Asii. Semínka indiky vykvétají do nízké rostliny s širšími listy. V listech a květech jsou obsaženy kanabidoidy, které mají široké léčebné užití (CBD, THC, CBC). Při kvetení tvoří hustou korunu a roste poměrně rychle. Vytváří kompaktní a pevné palice. Díky krátké době květu a nižšímu vzrůstu jsou indica semínka vhodná pro indoor pěstování.

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

Odrůdy marihuany se od sebe liší stejně jako ostatní rostliny, rozdíly můžeme najít třeba v různé velikosti listů, výšce rostliny a podobně. Konopí můžeme rozdělovat dle chemotypů: rostliny, které obsahují vysoké množství THC a zároveň nízký obsah CBD, ty, které mají vysoký nebo střední obsah THC, ale i vysoké množství CBD, ty, které mají nízký obsah THC s vysokou hladinou CBD, ty, které mají vyšší obsah THC i CBD a rostliny, které mají méně než 0,3% THC. Odrůdy se také často rozdělují na sativu a indiku. Sativa má vyšší podíl psychotropních látek a indica naopak nižší.

Vydáno: 01/29/15
(Aktualizováno: 06/23/22)