Trainwreck semena

Druh: hybrid

Trainwreck je mixem mexické (Mexican) a thajské (Thai) sativy s Afghani indicou. Tento model byl vyšlechtěn v USA, konkrétně v Severní Kalifornii. Má pronikavé citrónovo-borovicové aroma.

Účinky a vlastnosti Trainwreck

Uživatelé pociťují nadšení, radost a návaly kreativityTrainwreck obsahuje velkou koncentraci THC (12 – 21 %), tím je vhodný pro léčbu migrény, různých bolestí nebo třeba artritidyTrainwreck je také využíván při úzkostechPTSP (Posttraumatická stresové poruše) anebo při poruchách pozornosti (ADHD/ADD).

Negativní účinky

Pocit vyprahlosti (ústa, oči). V marginálních případech bolest hlavy, závratě a paranoia.

  • Grid
  • List

Trainwreck je sativně dominantní (90%), hybridní odrůda léčebného konopí. Původ jejich semen sahá až do Californie. Tam se dva bratři, okolo roku 1970, rozhodli křížit thajskou a mexickou sativu, s Afghani indikou. Kvůli vlakové havárii v okolí pěstírny, která mohla odhalit jejich operaci, museli bratři původní mateční rostliny sklidit předčasně. Proto je genetika této odrůdy převážně Cannabis Sativa.

Samotná rostlina má typické sativní rysy, jako jsou například úzké listy, avšak má robustní květy, sytě poseté bílými trichomy.

Terpenové spektrum

Spektrum terpenů v pryskyřici tvoří skoro z poloviny humulen, poté karyofylen a limonen.

- Humulen se nachází hlavně v chmelu a má zemitou vůní.
Karyofylen má vůni jako pepř a pomáhá při bolestech a zánětech.
Limonen je efektivní na deprese, stres a úzkosti, a jak název napovídá, objevuje se hlavně v citrusových plodech.

Léčebné Účinky

Trainwreckvysoký obsah THC a mnoho pacientů tvrdí, že účinně potlačuje fyzické bolesti a migrény. Údajně ne také efektivní na úzkosti a hyperaktivní poruchy. Pacienti také tvrdí že trainwreck jim pomáhá od chronické únavy a stimuluje chuť k jídlu. Někteří váleční veteráni a jiní jedinci postižení posttraumatickou stresovou poruchou ji používají na úlevu. Uživatelé si také pochvalují mysl stimulující a kreativní efekty Trainwreck.

Možné nežádoucí účink

Nejčastěji se může objevit sucho v ústech nebo suché oči. Pacienti si někdy stěžují na lehké závratě. Při vyšších dávkách se údajně může objevit lehká úzkost či paranoia.

Trainwreck je velmi kompaktní odrůda, co se léčebných účinků týče. Pestrý obsah terpenů jí rozšiřuje škálu možných léčebných použití. Hodí se téměř pro všechny typy pacientů. Nezapomínejme však, že má vysoký obsah THC, takže se při jejím užívání doporučuje trpělivost a promyšlené dávkování.