Mazar semena

DruhCannabis indica

Mazar je druh konopí s dominantní indica složkou (80 % indica, 20 % sativa). Tento model vznikl zkřížením druhů Afghani a Mazar I Sharif. Mazar v průměru obsahuje asi 14,5 % THC (v některých případech lze dosáhnout až 20 %). Aroma bývá citrusově ovocné.

Účinky a vlastnosti Mazar

Mazar je vhodný pro večerní užití, neboť přináší uklidnění a uvolnění. Ocení jej uživatelé trpící nespavostí. Mazar také pomáhá při chronických bolestech nebo při poruchách s příjmem potravy. K dalším pozitivům patří schopnost odbourávat stres nebo úzkost. Mazar také ulehčuje depresivní stavy a je dobrou volbou při ADHD/ADD nebo bipolární poruše.

Negativní účinky

Vyprahlost úst a očí. Sporadicky závrať a bolest hlavy.

  • Grid
  • List

Mazar je bezesporu jednou z vlajkových lodí semenné banky Dutch Passion, alespoň co se kvalitních indika odrůd konopí týče. Tato dominantní indika byla pojmenována po místě, odkud byla původně dovezena do západního světa – pěstebním centru Afghánistánu zvaném Mazar-I-Shariff.

Mazar – vlastnosti odrůdy

Mazar se stala světově proslulou odrůdou konopí, za což může vděčit zejména své bohaté zásobě rostlinných terpenů. Kvalitní a zralé květy konopí Mazar se vyznačují obsahem terpenu limonenu, který se mimo jiné nachází i v citrusových plodech. Limonen je momentálně pod přísným hledáčkem vědců, kteří v kombinaci THC spolu s limonenem zpozorovali velmi efektivní účinky proti depresi a úzkostem.

Mazar – medicínské využití

Pacienti, kteří užívají model Mazar pro své medicínské efekty, nejčastěji mluví o aplikaci pro léčbu:

ADD / ADHD
Alzheimerovy choroby
Ztrátám chuti k jídlu
Chronické bolesti
- Nevolnosti (například při chemoterapii)