Hindu Kush semena

Druh: Cannabis indica

Hindu Kush pochází z oblasti mezi Pákistánem a Afghánistánem. Je to druh indica konopí, jež má husté květy pokryté krystalky s nemalým množstvím pryskyřice, proto je Hindu Kush velmi často využíván k výrobě hašiše. Jeho aroma je sladce jemné s nádechem santalového dřeva a hlíny.

Účinky a vlastnosti Hindu Kush

Pro své uklidňující účinky je Hindu Kush nejčastěji vyhledáván uživateli, kteří mají problémy s nespavostí a bolestí. Hindu Kush pomáhá ulevit od stresu, úzkosti a je vhodným druhem při léčbě deprese.

Negativní účinky

Vyprahlost úst a očí. Někdy může způsobit paranoiu.

  • Grid
  • List

Hindu Kush lze bezpochyb považovat za naprostou ikonu mezi genetikou konopí Indika. Jedná se o odrůdu a druh konopí, díky kterému se genetika marihuany Indika proslavila po celém světě. Původně se Hindu Kush pěstoval pouze na hranicích Pakistánu a Afghánistánu, kde dozrával běžně jako divoké konopí. Právě z těchto oblastí byly původní genetiky Hindu Kush získány a převezeny do západního světa.

Hindu Kush – vlastnosti odrůdy

Hindu Kush je modelem, jehož obsah THC a dalších kanabinoidů běžně dosahuje nadprůměrných hodnot. Typicky se obsah THC v modelech Hindu Kush pohybuje okolo 15 – 20 % THC. Jako taková se odrůda Hindu Kush vyskytuje povětšinou v rukou zkušenějších pacientů, kteří vyžadují vyšší obsah THC z důvodu tolerance či léčby těžších bolestí.

Léčebné využití

Léčebné využití modelu Hindu Kush je naprosto typicky zaměřováno na léčbu: