G 13 semínka

G13 (G 13, G-13) je druhem indica konopí. Byl vyšlechtěn v 70-80 letech 20. století.

Původně to byl čistě indica druh, ale postupným šlechtěním se do genetiky promítla sativa složka, proto se nyní pro G13 běžně uvádí poměr 70 % indica, 30 % sativa.

G13 obsahuje v průměru asi 16 % THC (nejvyšší hodnoty mohou dosáhnout až 27 %). Tento model má sladké aroma s nádechem dřeva a hlíny.

Účinky a vlastnosti G13

Stejně jako jiné indica druhy, G13 má uklidňující vlastnosti, které jsou žádoucí při léčbě bolestísvalových křečí nespavosti.

Přináší uvolňující účinky, proto je G13 vhodný na večerní užití, kdy způsobuje relaxaci a působí pozitivně proti napětí či úzkosti. Je možné jej použít i při léčbě deprese nebo při potížích s příjmem potravy.

Negativní účinky

Vyprahlost úst a očí. Objevit se může paranoia nebo závrať.

  • Grid
  • List

G13 je doslova odrůdou konopí, která je součástí lékárničky všech pacientů – konspiračních teoretiků. Konopí jako součástí konspirace CIA a FBI.

O extrémně silné odrůdě G13 s vysokým obsahem kanabinoidu THC se říká, že je výsledkem pokusů agentur CIA a FBI, jejíž členové sesbírali ty nejsilnější modely marihuany na světě, zkřížili je a vytvořili legendu konopného podsvětí – G13. Ať je tato teorie pravdou či ne, nic se nemění na tom, že se jedná o vysoce kvalitní model léčebného konopí, který se na příčkách oblíbennosti udržel dodnes.

G13 – genetika modelu

G13 (neboli government indica strain) je 100 % čistou Indika odrůdou. Nicméně, dnes je již genetika tohoto modelu malinko upravená a jedná se tak spíše o 70 % Indiku a 30 % Sativu. Mezi typické léčebné využití G13 patří zklidnění při stresu, úzkostech či depresi a také pomoc při nespavosti.

Negativní efekty vysokého obsahu THC mohou zahrnovat pocity úzkosti, vyschlá ústa nebo oči.

Výsledek obrázku pro g13