Haze

O strainu Haze

Haze (Opar) se považuje za velmi oblíbenou odrůdu. Její kořeny vedou až k úpatí pohoří Bay Area v Kalifornii do sedmdesátých let 20. století, kde byly dva pánové přezdívaní jako „Haze bratři“. Tito Haze bratři pracovali s mnoha odrůdami tropických sativ, stále je křížili a míchali, až s nich jednou vznikla odrůda, které se dnes říká HAZE! Haze je kouzelný a neuvěřitelně úžasný mix mexické, kolumbijské, jamajské a thajské marihuany (je známo více verzí, ale uvádíme tuhle, která je taková nejpravděpodobnější).

V historii průkopník ''Sam SkunkMan’' prohlásil o Original Haze, že je to čistá sativa, která nevykazuje žádný sklon k hermafroditismu (i když obsahovala kousek z Thai). Jejími další znaky byly například: nadprůměrný poměrem samic ku samcům (asi 60-70%) a velmi dlouhá doba zrání. Haze se může chlubit spousty barevnými stádii a to od purpurové přes červenou, stříbrnou a další rozmanité barvy. Podle Sama je chuť Haze ovocná, pikantní, připomínající kořen, pivo, kolu, čokoládu. Někomu Haze chutná sladkokysele.

Díky svým mohutným a nadýchaným palicím a taktéž díky svému velmi dlouhému období květu (trvání asi 11 – 13 týdnů) je tato odrůda marihuany velmi dobrým vzorkem. Stav po zakouření si tohoto konopného zázraku je opravdu výjimečný. Uchvácení představou, že je člověk v nadpřirozeném světě, kde se dějí věci, které se nikdy dít nebudou, je úžasné. Mysl se začne vznášet a poté se k ní připojí i celé tělo. Dalším znakem Haze je jeho komplexní a čarující aroma. Haze je odrůda, kterou lze s mnoha možnostmi využit ve zdravotnictví díky jejímu vysokému obsahu THC.

O čem píšeme

Rodinka Hazových

Slavnými sestrami strainu Haze je třeba Super Silver Haze. Tato odrůda vyhrála na Cannabis Cupu v letech 1998 a 1999 nejvyšší ocenění. Super Silver Haze je asi nejvíce podobnou odrůdou Original Haze. Paličky této odrůdy jsou známy svým pikantním aroma. Chuť je velmi rozmanitá, každopádně úsměv na obličeji vám zanechá po dlouho dobu několika hodin. Stav je tak úchvatný, že vás nenechá chvilku v realitě. Rauš je mimořádně silný. Super Silver Haze pochází ze tří neslavnější cannabis, kterými jsou Skunk (25%), Northern lights (25%) a Haze (50%).

Další je například Afghan Haze. Tato odrůda je kombinací Afghan x Haze. Z této kombinace vzniklo úžasné Afghan Haze, které je velmi výborné i pro lékařské účely. Pro zdravotnictví by to bylo velmi velkým úspěchem. Jinak je Afghan Haze také velmi oblíbenou cannabis, jako každá odrůda, která v sobě nese alespoň kapánek ze slavné Haze. :)

Haze má spoustu sester, sestřenic a prostě velkou rozrostlou rodinu. Můžeme zde uvést ještě například Silver Haze, Haze Special (Neville's Haze x KC 606), Haze Mist, Amnesia Haze…

 

Semena konopí / marihuany jsou určena výhradně ke sběratelským účelům! Pěstování rostlin s vyšším osbahem THC je přestupkem, nebo trestným činem! Více zde

Časté dotazy

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

Odrůdy marihuany se od sebe liší stejně jako ostatní rostliny, rozdíly můžeme najít třeba v různé velikosti listů, výšce rostliny a podobně. Konopí můžeme rozdělovat dle chemotypů: rostliny, které obsahují vysoké množství THC a zároveň nízký obsah CBD, ty, které mají vysoký nebo střední obsah THC, ale i vysoké množství CBD, ty, které mají nízký obsah THC s vysokou hladinou CBD, ty, které mají vyšší obsah THC i CBD a rostliny, které mají méně než 0,3% THC. Odrůdy se také často rozdělují na sativu a indiku. Sativa má vyšší podíl psychotropních látek a indica naopak nižší.

THC je psychoaktivní látka, která má ale i studiemi prokázané lékařské účinky. To však má i CBD, které má téměř shodné chemické složení, ale je nepsychoaktivní a nevzniká na něm závislost. Největší riziko užívání marihuany představuje její kouření, neboť se do těla nedostává pouze THC, ale i jiné škodlivé látky. Lidé, kteří konopí kouří mají častější příhody respiračních příznaků, zejména chronickou bronchitidu. Užívání THC je také spojováno se sníženou motorikou.

  • Články z kategorie Konopí sativa, Semenné banky mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 09/03/12