Nejsilnější Konopí Světa

  • Chcete vědět, které modely léčebného konopí jsou bezkonkurenčně nejsilnější (měřeno obsahem THC) na celém světě?
  • Na tuto mnohými pokládanou otázku nám dnes odpoví profesionální konopná laboratoř ze státu Washington

Honba za nejlepším druhem marihuany 

Již několik desetiletí se skupinky profesionálních pěstitelů a šlechtitelů celého světa snaží přispívat do genetické banky léčebného konopí co možná nejlepšími, nejodolnějšíminejléčivějšími a v neposlední řadě nejsilnějšími modely a odrůdami.

Jaká odrůda medicínského konopí tedy stojí na frontové linii v boji o co největší obsah THC? To se dozvíte na konci článku. 

Nejříve se podívejme na nejoblíbenější modely s vysokým obsahem THC: 

Royal Gorilla 

Pokud se o semínka marihuany s velmi vysokým obsahem THC již nějaký ten pátek zajímáte, dost možná jste název Royal Gorilla už zaslechli.  

Jedná se o model konopí, který se proslavil jako jeden z nejsilnějších na trhu.  

Zajímavý je však mimo obsah kanabinoidů také díky své genetické linii, nesoucí silnou část legendárních Cookies.  

Royal Gorilla dosahuje při dodržení správných pěstebních podmínek vcelku neuvěřitelných 26 %. Spolu s Ghost OG se jedná o absolutní špičku dnešních modelů.” 

North Thunderfuck 

North Thunderfuck je jedním z posledních přídavků do speciální USA série semínek Royal Queen Seeds 

North Thunderfuck je moderní modifikací pověstné odrůdy s ochromujícím obsahem léčebných kanabinoidů (obzvláště THC) původní Alaskan Thunderfuck 

Koncentrace THC v tomto modelu dosahuje až závratných 23 %.  

Jak zmiňují samotní autoři odrůdy, North Thunderfuck je rostlinou velmi odolnou, která vzkvétá i v chladnějších oblastech.  

Ne nadarmo se nazývá konopím severu. S obrovskou silou tedy v tomto případě nepřichází moc velký zodpovědnost, a North Thunderfuck si tak mohou dopřát i konopní amatéři.  

Rozhodně však North Thunderfuck nelze doporučit uživatelům, kteří nejsou zvyklí na opravdu extrémně vysoké THC. Dle slov semenné banky Royal Queen seeds se účinek této odrůdy projeví okamžitě a může trvat až několik hodin. 

Na druhou stranu se může hodit například pacientům, kteří si chtějí vyrobit silnou konopnou mast, ale není v jejich zájmu pěstovat zbytečně veliké rostliny.  

Wedding Gelato 

Co má Wedding Gelato společného se svatbou (wedding)? Ve skutečnosti se jedná o milostný trojúhelník tří odrůd konopí, které spolu zplodili tohoto unikátního potomka.  

Wedding Gelato je odrůdou specialistů, kteří si potrpí na opravdu výjimečné terpenové spektrumRoyal Queen Seeds považují svůj výtvor za jedinou rostlinu na trhu, která je schopna vytvořit sacharínový květ.  

Wedding Gelato je odrůdou nové generace, která je dle laboratorních výsledků schopna vyplodit květy obsahující až 25 % THC. Momentálně se jedná o absolutní špičku na trhu.” 

Violator Kush 

Violator Kush je geneticky velmi zajímavou rostlinou.  

Jedná se potomka slavných indických odrůd pocházejících z oblasti Malana. Znalci ví, že z okolí indické vesničky Malana pochází jeden z nejkvalitnějších hašišů světa.  

Kvalita Malanského hašiše je pochopitelná hned v moment, kdy nahlédnete na laboratorní rozbor květů Violator Kush: 

Tato odrůda je schopná vyprodukovat květy obsahující až 24 % THC.  

Vzrůstem se jedná o typicky indickou rostlinu, malou, hutnou a keříkatou 

TNT Kush 

TNT Kush se poslední dobou stal favoritem milovníků mocných odrůd ze strany indiky. Jedná se o varietu Kush určenou pro uživatele s velmi vysokou tolerancí proti THC.  

Ti, kteří jsou běžně zklamáni efektem “obyčejných” modelů, možná najdou v TNT Kushi bombu nabitou kanabinoidy THC. TNT Kush dosahuje až 20 % THC.  

Zahradníci, kterým rostliny TNT Kushe prošly pod rukama zmiňují, že se jedná o zvláštně prodlouženou rostlinu, což je pro indiky vcelku nezvyklé.  

TNT Kush tedy minimálně svou stavbou nabízí do genetické banky Kushe něco vcelku nového. Ostatně, jedná se o jednu z nejmodernějších verzí oblíbené odrůdy Kush 

Blue Fire 

Možná jste už slyšeli o modelu Blue Dream, který v posledních letech trhal rekordy v prodejích ve státech Colorado a Washingtonu.  

Právě tvůrci Blue Dreamu nyní atakují trh se svou novinkou Blue Fire, Humboldt S.O. Šlechtitelé jsou mimo kolosální obsah THC (až 24 %) hrdí i na schopnost gigantického růstu Blue Fire 

Při dodržení správných pěstebních podmínek je tento model konopí jedním z největších vůbec: dosahuje výšky až čtyř metrů.  

  • Semínka Blue Fire jsou dostupná v naší nabídce pod značkou Humboldt S.O. 

Blue fire semínka blueberry

Peppermint Kush 

Další novodobou verzí Kushe je Peppermint od seed banky Barney’s Farm 

Jedná se o typicky dominantní indiku, stvořenou s úmyslem zajistit co nejvyšší koncentraci THC. Ta v dospělých květech Peppermint Kushe ostatně dosahuje až 22 %.  

Zajímavý mix terpenů šlechtitele přiměl právě k názvu Peppermint Kush. Uživatelům často připomíná svěží koření. Lze předpokládat, že zralé květy Peppermint Kushe bývají plné terpenů pinenu a také výše zmíněného karyofylenu.

Chemdawg 

Samozřejmě nelze nezmínit genetického rodiče nejznámější kalifornské odrůdy OG Kushe – Chemdawga, a to i přesto, že následující odrůdy jsou ještě silnější než tento model ze staré školy.  

Laboratorní výsledky zralých květů odrůdy Chemdawg prokazují průměrný obsah THC od 19 do 20 % 

Chemdawg je rostlinou, která se dodnes proslavila již bezesporu po celém světě. Rekreační uživatelé i pacienti si chválí zejména sílu, ale i typicky dieselové terpenové spektrum. Laboratorní výsledky poukazují primárně na jeden silně převažující terpen v květech Chemdawgu – karyofylen 

Vysoký obsah terpenu karyofylenu je navíc dle nových studií účinný i léčebně. Nejlepších zdravotních výhod si vědci všimli v oblasti léčby bolestí a stárnutí mozku. 

  • Semínka modelu Chemdawg najdete u nás v nabídce pod značkou Humboldt 

Amnesia Haze 

O konopné odrůdě Haze se dočtete mnoho detailních informací, včetně původu genetiky a dalších zajímavostí, v článku Legendární odrůdy konopí 5: Original Haze. 

Jedná se o dominantní sativu, která je svým výsledným obsahem THC těsně v tažení za Royal Gorillou – dosahuje 25 %. 

Statistiky sesbírané od pacientů ukazují, že léčebné efekty konopí Haze jsou nejčastěji využívány jako pomůcka proti depresím.  

Rekreační uživatelé ohlašují jako primární efekt silnou euforii, z čehož můžeme lehce usoudit, že je tato odrůda nejčastěji aplikována k pomoci při výkyvech nálady. 

Lemon Thai Kush 

Mezi nejsilnější tahouny v oblasti koncentrace THC patří také tento exotický hybrid, stvořený z prvotřídního výběru thajských genetik 

THC dosahující 20 % je v tomto modelu propojeno s dalšími látkami unikátními právě pro thajské genetiky konopí.  

S konzumací Lemon Thai Kushe jsou často spojovány zvláštní zážitky uživatelů, kteří zmiňují nezvykle psychedelický stav. Lemo Thai Kush se tedy rozhodně nedoporučuje začátečníkům.  

Odvážnější experimentátoři jsou však touto odrůdou dlouhodobě zaujati. 

Mohlo by vás zajímat: “Předávkování Marihuanou” 

Trainwreck 

Trainwreck je dnes již celosvětově známým modelem, proslaveným právě díky své páře plné THC. 

Nejlépe tento model vystihuje recenze jednoho z uživatelů serveru “Marijuana Break” 

“Kromě okamžitého, mocného účinku, kterého je Trainwreck schopna dosáhnout díky pryskyřici plné THC, je tento model schopný doslova pokroutit realitu. Po aplikaci Trainwrecku se mé vlastní ponětí o čase a prostoru na pár hodin kompletně změní.  

Trainwreck není něčím, co byste si chtěli dopřávat například během dopoledne, kdy potřebujete pracovat.” 

“Odrůdy s velmi vysokým obsahem THC by neměl užívat nikdo, kdo s nimi nemá dostatek zkušeností. Uživatel musí vždy dbát na vlastní bezpečí a rozhodovat se v rámci zájmu o vlastní bezpečí.” 

Zensation 

O odrůdě Zensation lze bez nadsázky tvrdit, že se jedná o tahouna a pýchu semenné banky Ministry of Cannabis 

Nejenže se jedná o jednu z nesilnějších odrůd na světě, s THC obsahem pohybujícím se od 20 do 24 %, Ministry of Cannabis si u svého výtvoru pochvalují rovněž odolnost rostliny, jednoduchost na pěstování a vysoké výnosy.  

Odrůda konopí Zensation si již našla stálou klientelu mezi pacienty trpícími na těžké bolesti. Takoví pacienti vyhledávají právě co nejsilnější konopí, takové, které dokáže proti chronickým bolestem dostatečně zasáhnout.  

Carnival 

Dalším mocným výtvorem seed banky Ministry of Cannabis je vesele nazvaný model Carnival 

Jedná se o dominantní sativu, schopnou vyprodukovat nejen velmi silné květy nabité THC, excentrický název modelu je odvozen také od finálního vzhledu rostliny, jejíž palice bývají různě barevné.  

Smosh:  

“Přesně jak se píše v popisku. Vysoce cerebrální sativa. Během účinku jsem se dost nadšeně pobavil s přáteli. Troch jsem se motal, když jsem vstal. Síla.” 

“Ovocné terpeny jsou v těchto palicích fakt slavnostní. Dost srandovní model!” 

Tangerine Dream 

Odrůdu Tangerine Dream v seznamu nejsilnějších modelů konopí světa nelze vynechat.  

Jedná se o vysoce energetickou sativu 

Cerebrálních efektů uživatelé dosahují nejen díky obrovského obsahu THC, ale také díky neméně znatelné koncentraci CBD 

Vyváženost jednotlivých kanabinoidů Tangerine Dream dle uživatelů umožňuje dosáhnout maximální potence a zároveň zůstat schopen pokračovat v každodenních úlohách.  

“Kvalita Tangerine Dream je naprosto pochopitelná: jedná se o spojení legendárních genetik G13Afghani a Neville’s Haze.”  

Ice Cool 

Ice Cool se v nedávné době vyšvihla na vrchol oblíbenosti a není se čemu divit - jedná se o prvotřídní genetiku z dílny Sweet Seeds 

Tato odrůda je rozhodně velice zajímavou rostlinu. Vysloužila si u nás ostatně celý článek.  

Detailní informace o modelu konopí Ice Cool se dočtete zde 

tangerine dream semínka marihuany nejvyšší thc

Acapulco Gold  

Jako poslední mocný model léčebného konopí nelze nezmínit staré dobré, zlaté Acapulco 

Acapulco Gold je nejen jedním z nejsilnějších modelů vůbec, jedná se taky o specialitu znalců historie. Tento skvost si přízeň uživatelů drží již od šedesátých let.  

Pokud vás historie i genetika Acapulca zajímá, doporučujeme pročíst článek “Legendární Odrůdy Konopí 3: Acapulco Gold.” 

*Veškeré informace o odrůdách konopí v tomto článku jsou pouze informativního charakteru. V žádném případě se nejedná o doporučení nebo o tvrzení.” 

Ghost OG

Podle nejnovějších, oficiálních výsledků konopné laboratoře ze státu Washington na předním místě stojí „paranormální“ Ghost OG, vyšlechtěný z těch nejsilnějších rostlin legendárního, původního OG Kushe.

Pokroky v laboratorním rozboru léčebného konopí nám dnes umožňují s naprostou přesností zjistit, jaký je obsah léčebných kanabinoidů v dané odrůdě. Konzumenti konopí, kteří hledají co největší potenci a sílu, se primárně poohlížejí po procentech THC. Dnes již sice víme, že je subjektivní efekt individuální odrůdy ovlivněn mimo THC také obsahem CBD, dalších kanabinoidů a zejména terpenů, procentuální podíl THC je stále hlavním měřítkem pro ty, kteří vyhledávají co nejmocnější účinek konopí.

V celkem nedávné minulosti se obsah THC ve veškerých dostupných odrůdách pohyboval do pouhých 10%. Dnes už se však, díky pokrokům v dostupných pěstebních technologiích a hlavně vysoce účinnému šlechtitelskému snažení semenných bank, obsah THC pohybuje velmi často mezi 10 až 20%, přičemž největší tahouni jedou i přes 20%. 

O čem píšeme

Podle nejnovějších, oficiálních výsledků konopné laboratoře ze státu Washington na předním místě stojí „paranormální“ Ghost OG, vyšlechtěný z těch nejsilnějších rostlin legendárního, původního OG Kushe.

Odrůdy s obsahem THC přes 30%?

Dost možná jste na webu v různých žebříčcích výherců všemožných soutěží konopných odrůd viděli statistiky ukazující na odrůdy s obsahem THC daleko přes 30%.

V tomto případě je třeba pamatovat na to, že právě ve státě Washington bylo tento rok poukázáno na pár laboratoří, které úmyslně navýšili výsledky procentuálních poměrů THC, zřejmě kvůli komerčním důvodům. Výsledky v tomto článku pocházejí z prozatím jedné z nejdůvěryhodnějších laboratoří, zabývající se rozbory chemikálií v léčebném konopí.

Věc se má následovně: biologicky chemický strop pro možnou maximální produkci THC v rostlinách konopí se pohybuje okolo 30%. Pokud tedy někde zahlédnete výsledky chvástající se obsahem daleko přes 30%, můžete zůstat chladní a hlavně zdravě skeptičtí.

Prozatím tedy na tetrahydrokanabinolovém trůnu sedí Ghost OG. Žádný král však nevládne navěky a my se spolu s vámi zvědavě těšíme na budoucího „uchvatitele“ Ghost OG.

*Veškeré informace v tomto článku jsou čistě orientačního charakteru. Za popsané účinky, vlastnosti odrůd a informace podané osobami na serveru Leafly neručíme.

Zdroj: leafly.com

Autor: Bailey Rahn

Časté dotazy

Cannabis Indica neboli konopí indické je druh rostliny z čeledi konopovité s původem ve střední Asii. Semínka indiky vykvétají do nízké rostliny s širšími listy. V listech a květech jsou obsaženy kanabidoidy, které mají široké léčebné užití (CBD, THC, CBC). Při kvetení tvoří hustou korunu a roste poměrně rychle. Vytváří kompaktní a pevné palice. Díky krátké době květu a nižšímu vzrůstu jsou indica semínka vhodná pro indoor pěstování.

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

Kanabinoid CBD je pouze jedna z mnoha účinných látek nacházejících se v rostlinách léčebného konopí. Kanabidiol aneb CBD je druhý nejčastější kanabinoid, který se v konopí vyskytuje. V různém množství jej samozřejmě naleznete v každé odrůdě, nicméně některé jsou speciálně šlechtěny tak, aby byl obsah CBD skutečně vysoký a bylo možné jej například využít v lékařství.

Vydáno: 11/13/17