Barney's Farm - od semínka k nejlepší špičce světových seed bank

  • Barney’s Farm je dnes již proslulou semennou bankou, které můžeme vděčit za vznik neméně proslulých odrůd jako je například Critical Kush nebo LSD

Barney’s Farm je seed banka, která si dozajista zaslouží pozornost každého zahradníka, konopného gurmána i pacienta poohlížejícího se po bylinné pomoci šité na míru jeho potřebám.

Pokud vás zajímají pouze odrůdy či modely semenné banky Barney’s, potom můžete přeskočit rovnou na druhou polovinu článku. My se však nejdříve podíváme na zajímavou historii vzniku Barney’s a také na jejich proslavené podniky a coffee shop v Amsterdamu.

Historie semenné banky Barney’s Farm

„Byla to pozdní osmdesátá léta minulého století, oblaka byla temná a v oblasti Himaláje začalo prudce sněžit. Právě v tuto dobu se zde usadila malá, šikovná skupinka konopných šlechtitelů a zůstala tam po celé 3 roky. Celou tuto dobu je v těchto odlehlých, rurálních oblastech na srdci hřála předešlá, velmi bohatá sklizeň všemožných odrůd konopí setého i konopí indického, sesbíraného v různorodých částech Asie a Středního východu. Jeden z účastníků této skupiny, Derry, se později rozhodl, že založí semennou banku. Právě díky jeho rozhodnutí vznikla jedna z nejprominentnějších semenných bank dnešní konopné scény – Barney’s Farm.

Po tříleté periodě horlivého šlechtění a vybírání těch nejkvalitnějších odrůd konopí se Derry vydal do Amsterdamu, kde založil legendární Barney’s Coffee Shop. Popularita semínek a odrůd zde podávaných z tohoto podniku udělaly naprosto povinnou návštěvu pro všechny znalce marihuany a turisty v Amsterdamu.

Fakt, že je po odrůdách a modelech Barney’s Farm stále rostoucí a celosvětová poptávka je daný jak velmi zajímavým příběhem vzniku podniku, tak i jeho neustálou snahou o vývoj nových, lepších, silnějších i léčivějších odrůd konopí. Zákazníci, pěstitelé, rekreační uživatelé i pacienti si produkty Barney’s Farm stále chválí a už jen fakt, že se tato seed banka udržela na špičce scény po více, než 30 let, nám napovídá, s čím že to tu vlastně máme čest.

Během poslední dekády daly šlechtitelské snahy Barney’s Farm vzniknout skvostům jako je:

A mnohým dalším…

Co dělat a neminout v Amsterdamu? Coffee Shop Barney’s…

Jakmile se ocitnete v Amsterdamu, můžete vyrazit rovnou od hlavní nádražní stanice směrem na slavnou nákupčí ulici Harlemmerstraat a narazit na absolutní pilíř amsterdamských coffee shopů – podnik Barney’s. Nejenže je zde na prodej celá řada všemožných konopných produktů, můžete si zde pochutnat také na vynikajících jídlech, podávaných po celý den. To vše v prostředí 500 let staré historické budovy.

Samotný podnik vznikl 23 let zpátky a je historií doslova nabitý. Dekorace vnitřku je uzpůsobená tak, že imituje image staré historické lékárny. Barney’s Coffee shop je proslulý napříč jak obyvateli Amsterdamu, tak návštěvníky a turisty všeho druhu.

Okolo rohu Barney’s Coffeeshopu na ulici Harlemmerstraat však naleznete i další Barneyho podniky – samotný Barney’s Farm a také Barney’s Uptown.

amsterdam marihuana turismus

Co čekat od Coffee shopu Barney’s v Amsterdamu

Nehledě na to, který z Barney’s podniků navštívíte, atmosféra je vždy velmi svěží a živá. Hlavní lokace je z valné většiny plná turistů věku mezi dvaceti až třiceti lety, bažících po vyzkoušení některých výherních konopných odrůd, zasluhujících první příčky na hned několika Cannabis Cupech. Barney’s Farm a Barney’s Uptown se soustředí spíše na starší publikum a páry, nabízí (lehce drahé) výborné pokrmy a různorodé spektrum alkoholových nápojů.

Před návštěvou je tedy dobré vědět, že pouze hlavní podnik (Barney’s Coffeeshop) nabízí produkty z marihuanyJako jediný to má taky povoleno. V amsterdamu je zakázáno podávat alkohol přímo v coffeeshopu, což můžete lehce vyřešit přejitím právě do bratrských podniků naproti. Je třeba pamatovat na to, že Barney’s Farm patří k těm dražším amsterdamských podnikům. To se však samozřejmě odráží v kvalitě a legendárnosti jejich výtvorů.

Speciální řady odrůd konopí Barney’s Farm

Barney’s Farm při šlechtění svých odrůd pamatuje na individuální potřeby konopných gurmánů, kteří si potrpí na všemožné různé chutě, aroma, vzhled květů i různorodost účinků. Neméně vybíraví jsou členové Barney’s také v případě snahy naplnění potřeb pacientů, kteří konopí vyhledávají z důvodu hledání efektivní, přírodní terapie.

Abychom se v pestrém výběru seed banky Barney’s Farm vyznali, rozdělme si jejich modely na několik kategorií, podle nejvýznamnějších vlastností:

1. Odrůdy konopí s vysokým výnosem

Řada odrůd marihuany v podání Barney’s Farm je plná skvostů. Hned ze startu máme na výběr Critical Kush, dominantní Indiku, kombinující v sobě to nejlepší z předchůdců Critical Mass a OG KushLéčebné účinky jsou dle pacientů vhodné proti svalovým křečím.

River7: „Zrovna jsem sklidil 8 klonů Critical Kushe, dopěstované zrovna načas – nacházím se v Austrálii a začíná chladné období. Všechny rostlinky a květy byly během konce dozrávání tmavě fialové, nezbyl ani náznak zelené. Všechny palice svítily leskle fialově, protože se od nich světlo odráželo díky obrovskému množství pryskyřice. Z oblepených lístků, které mi zbyly po dostříhaní všech palic, jsem mohl udělat luxusní várku bubble hašiše. Celkově jsem tedy měl naprosto masivní sklizeň a k tomu ještě pár gramů libového hašiše. Všichni hašišoví nadšenci nebo dabeři mezi mými kamarády, kteří milují extrakty celkově, si produkt hodně chválili. Občas jsme smíchali kousky haše spolu s jointem a prásk – přátelé, připravte se na pár hodin gaučové lebedy. Haha, popravdě, považuju se za zkušeného uživatele, ale po Critical Kushi jsem se cítil, jako bych se vrátil do pubertálních let. Doporučuji.“

Další je velmi žádaná a v poslední době populární, tajemná Ayahuasca Purple. Kromě sklizní vysokého objemu nabízí Ayahuasca Purple také unikátní terpenové spektrum, připomínající aroma lískových ořechů spolu se svěžestí papayi. Pacienti si zde chválí zejména účinky zklidňující mysl i tělo, ideální pro chvíle odpočinku či meditace.

Chillvill: „Ayahuasca Purple mě podle recenzí a zkušeností ostatních zaujala a prostě jsem neodolal, musel jsem si tuhle krásku zkusit vypěstovat. Lituji svého rozhodnutí? Absolutně ne. Očekávaná fialová barva se začala postupně projevovat během květní fáze, rozšířila se naskrze všechny listy, ne však na květy. Tímto způsobem výsledná rostlina vypadala totálně rozkošně. Oranžové chlupy, které nabyly plného zbarvení těsně před sklizní, mi tak nějak napověděly, o jak relaxující účinek se bude u tohoto modelu jednat. Jakmile jsem začal curovat palice v zavařovačkách, okamžitě jsem si začal všímat unikátní vůně – dámy a pánové, něco takového jsem ještě necítil. Účinkem naprostý uklidňovák. Hledáte něco proti stresu? Ayahuasca Purple nezklame, já osobně si tuhle holku nemůžu vynachválit.“

Bad Azz Kush je vylepšenou, „raperskou“ verzí klasického OG Kushe, ve kterém je zachována kvalita původního OG, avšak s pomocí rapera Bad Azze dosáhli Barney’s Farm k ještě chutnějšímu a hlavně výnosnějšímu KushiAromaticky se Bad Azz Kush vyznačuje kombinací hašiše a parfémovým až borůvkovým nádechem. Léčebné efekty jsou opět spíše na straně uklidňujícího spektra a uživatelé na serveru Leafly se shodují, že je Bad Azz Kush nejlépe vychutnán na večer.

Sergiocamacho: „Máš rád Kush? Ber Bad Azz Kush. Proč? Je lehký na vypěstování, skvěle voní a účinkuje řekněme velmi efektivně. Když ho miluješ (Kush), není co řešit.“

LSD svým názvem bije do očí a uživatelé od něj samozřejmě čekají něco malinko speciálního, řekněme zlehka psychedelického. LSD je kombinací rostlinných předků Skunk #1 a Mazar-Sharif. Kromě očekávaných (a ve většině případů naplněných) silných až psychedelických účinků (THC zde dosahuje až závratných 24%) se LSD vyznačuje také velmi silnou odolností proti škůdcům, plísním a onemocněním.

WolfsofChernobyl: „LSD mě dostalo hned napoprvé. Měl jsem chvíli času pro sebe, zapnul jsem si svůj oblíbený surf rock jako muziku do pozadí a odpálil blunt. Po tom, co se mi projevil plný účinek LSD, jsem se skoro rozbrečel. V tu dobu se mi toho hodně v životě bortilo a neprocházel jsem si zrovna dvakrát šťastným obdobím. Stav na LSD odrůdě mě však uklidnil a po chvilce přemýšlení jsem věděl, že když zůstanu silný, všechno bude zase v pohodě. Super relaxační pocit. Pro ty z vás, kteří konopí používají rádi pro chvíle rozjímání a sebereflexe, nemůže doporučit žádnou odrůdu více, než právě LSD.

2. Semínka marihuany s nejvyšším obsahem THC

Mezi semínka konopí s nejvyšším obsahem THC, které můžete naleznout v nabídce Barney’s Farm patří již výše zmíněný Critical Kush a Ayahuasca Purple. Mimo tyto dva skvosty však vybírejte také z:

Laughing Budda je pro změnu Sativou, která roste jak velmi rychle, tak hodně do výšky. Jedná se o kříženinu mezi klasickými Thai a Jamaican odrůdami. Laughing Buddha se chuťově vyznačuje bohatou, hutnou vůní s podtóny čerstvého ovoce a aromatického koření. Odrůda Laughing Buddha si své jméno vysloužila díky svému účinku na psychiku – jedná se o odrůdu energetického charakteru, užívanou pacienty zejména ke zlepšení nálady a boj s depresí. Ti, kteří chtějí z rostlin sklidit pouze čistou pryskyřici si u Laughing Buddhy chválí nadprůměrně ulepené květy.

PeachyPie72: „Skvělá odrůda, ale určitě ne pro začátečníky. Ve stavu mě chytl totální záchvat smíchu, který postupně ustoupil a nastal pocit hluboké relaxace. I přesto, že se jedná o sativní odrůdu, se po určité dávce musíte bránit klimbaní. Obzvláště potom, když se někde hodně pohodlně usadíte nebo ulehnete. Pokud však opravdu potřebujete vstát, rozhýbat se a fungovat, tak vám to tenhle model umožní. Můj favorit. Absolutní favorit.“

Pokud hledáte odrůdu jak velmi silnou, plnou THC, tak i natolik aromatickou, že vaši přátelé gurmáni nebudou chápat, co že to vlastně v tom nose cítí, potom jste na správné adrese u modelu Triple Cheese. Barney’s Farm se v případě Triple Cheese pokusili zkombinovat jak do nosu bijící, sýrový závan původního Cheese, tak i sladko-slaný buket, který pocítíme při kontaktu s dalším z předchůdců - Blue CheeseTriple Cheese je opravdovým unikátem a jeho aroma a terpenový profil zde považujeme za dokonce hodnotnější, než jsou jeho závratné obsahy THC.

Levitailor78: „Hodně, opravdu hodně podobné originálnímu Cheese, který jsem měl tu čest často ochutnávat během počátku roku 2000 a dále. Tenhle je maličko sladší, méně kořeněný. Stav je podle dost dlouhý. Co se pěstování týče, je to lahoda, žádné problém, žádné extra úsilí. Rozhodně jeden z nejlepších Cheese modelů na trhu. A to jsem jich v honbě za něčím podobným, jako je originální Cheese vyzkoušel opravdu hodně, to mi věřte.“.

3. Modely konopí s energetickým účinkem

Dle slov jednoho z uživatelů „se po pár prdech z Utopia Haze budete cítit jak v utopickém ráji budoucnosti.“ Kořeny odrůdy Utopia Haze můžeme vystopovat do Brazílie, kde se proslavila díky svým velmi cerebrálním a pro psychiku povzbuzujícím účinkům. Inspirativní a kreativní účinek zřejmě ohromil i účastníky Cannabis Cupu 2008, kde Utopia Haze zvítězila na první příčce. Léčebně je pochopitelně energetický účinek vhodný například pro pacienty trpící na depresi, chronickou únavu či fibromyalgii.

Odrůda se sladkým názvem Honey B je opět z celých 90% geneticky Sativní odrůdou (přece jen jsme v pasáži o energetických modelech). Pro ty z vás, kteří konopí rádi využívají ne k oblouznění, ale spíše k obohacení smyslových vjemů například během koníčků jako je snowboarding, skateboarding, horolezectví nebo dokonce bojové sporty je Honey B dost možná ideální volbou. Tato vzrostlá sativa je dle uživatelů serveru Leafly chutnou i efektivní pomocí pro obohacení jak energetických vjemů, tak pozornosti.

  • Dr Grinspoon

Dr. Grinspoon je rovněž velmi energetickou sativou, která je oblíbená nejen napříč příznivci sativní genetiky, ale také mezi konopnými intelektuály. Jméno Grinspoon si odrůda vysloužila na počest amerického doktora Lestera Grinspoona, který se během sedmdesátých let minulého století proslavil svým „odbojem“ proti dezinformacím ohledně léčebného konopí.

„Zajímavostí je, že Lester Grinspoon byl nejdříve pověřen tím, aby vědeckým způsobem zesumíroval potenciální nebezpečí a zdravotní rizika marihuany. Během svého zkoumání konopí si však uvědomil, že šířením všemožných varování by se dopustil zločinu šíření dezinformací. V ten moment se z Lestera vyklubal konopný aktivista.“

O čem píšeme

Morning Glory, neboli Ranní Sláva je typickou startující odrůdou, oblíbenou zejména mezi příznivci stylu „wake and bake“. Nádech květů Morning Glory je plný štiplavého limonenu, tedy terpenu, který je široce uznáván jako terpen zapůjčující květům konopí schopnost nakopnout organismus a povzbudit ducha. Co se předků týče, Morning Glory byla vyšlechtěna hned ze tří různých legendárních druhů marihuany – Afghani, Hawaiian a Skunku.

Mezi uživateli upřednostňovanými efekty Morning Glory jasně vyhrává schopnost povzbudit kreativitu a může se tak hodit jako „doplněk stravy“ spisovatelů, malířů nebo hudebníků.

Minnymich: „Tohle by měl být ukázkový model pro veškeré sativy na světě. Vlna energie, která mě po ránu po Morning Glory zavalila, je jen těžko popsatelná. Pokud o ni máte zájem, rozhodně musím doporučit podávání pomocí vaporizace. Po chuťové stránce mi vaporizace Morning Glory vyhovovala mnohem víc a myslím, že i celkový stav trval o dost déle. Pokud se vám do něčeho fakt nechce (třeba do domácích prací), pak neváhejte odpálit Morning Glory a pusťte se s chutí i třeba do umývání nádobí.“

4. Léčebné druhy s vysokým obsahem CBD

Barney’s Farm nezapomíná ani na pacienty, kteří nehledají oblouznění skýtající se v kanabinoidu THC, ale zajímají je spíše regenerativní, protekční i léčebné efekty jeho blízkého sourozence – CBD.

CBD Critical Cure se šlechtitelům z řad Barney’s opravdu povedl, o čemž jednoznačně svědčí jak zájem našich zákazníků, tak i zájem všeobecně celosvětový. Poměr kanabinoidů v CBD Critical Cure je velmi vhodný pro začínající uživatele i pro pacienty, kteří mají radši lehčí konopí s pomalejším nástupem. Díky poměru kanabinoidů CBD:THC pohybujícím se okolo 8% CBD a 5% THC je možné tuto odrůdu používat k mírné, nenamáhavé léčbě bolestí, zánětů a také stresu. Při léčbě určitě potěší také sladce zemité aroma výsledných květů.

CaptObvious: „Z důvodu trvajících následků úrazů, které jsem utrpěl během služby v armádě, jsem se rozhodl dát léčebnému konopí druhou šanci. Narazil jsem však na problém – všechny odrůdy, které jsem zkoušel, měly moc intenzivní účinky. Nemohl jsem je v klidu snášet, bylo to prostě moc silné. Začal jsem se poohlížet po CBD odrůdách a narazil na CBD Critical Cure. Obsah THC a CBD byl označen jako 8.9%:14%. Konečně excelentní výsledek léčby! Parádní stav, nic extra přemáhajícího. Citronově zemitá chuť je taky chvályhodná. Pro mě jako pro začátečníka naprosto ideální.“

„Modrý žralok“ je CBD odrůdou obsahující (při dodržení správných pěstebních podmínek) zhruba 6.5% CBD a stejného množství THC. Díky velmi vyrovnanému procentuálnímu objemu kanabinoidů se pacientům nedostává téměř žádných omamných efektů. Této vlastnosti si váží mnoho pacientů i uživatelů, kteří chtějí užívat konopí často a v plném efektu (THC i CBD dohromady), avšak při léčbě nechtějí být smyslově nijak ovlivněni.

Biguzi035: „Zrovna jsem si byl vyzvednout nějaké Blue Sharka do výdejny a po příchodu domů jsem samozřejmě hned ochutnal kousek přes mojí oblíbenou fajku. Musím říct, že mé obvyklé potíže se stresem a úzkostí značně ustoupily. Celkově jsem hodně vystresovaný člověk, který pravidelně dochází k psychologovi. Na tuhle odrůdu jsem se rozhodl napsat recenzi hlavně proto, že ostatní CBD odrůdy mi sice pomohly, avšak ani zdaleka ne natolik. CBD Blue Shark u mě prozatím vyhrává.“

5. Druhy konopí s nejlepší chutí a vůní

Banda Barney’s Farm samozřejmě pamatuje i na ty z vás, kteří jsou opravdovými konopnými gurmány a neustále vyhledávají něco, co vyčnívá z davu. Něco, co překvapí i velmi zkušené čichové senzory. Právě těm je věnována tato gurmánská řada speciálních odrůd konopí vypěstovaných tak, aby se ve výsledných květech stvořilo unikátní spektrum terpenů a flavonoidů.

Cookies Kush je jednoznačně jedním z absolutně nejpovedenějších odrůd konopí, které byly v zahradnické dílně Barney’s Farm stvořeny. Tato první příčky pokořující odrůda je kříženinou mezi nejlepším OG Kushem (fenotyp rolex) předchozí, již tak velmi proslulé, Girl Scout Cookies. Svou zkušenost s Cookies Kushem popisuje i jeden ze zákazníků coffee shopu Barney’s v Amsterdamu:

„Měl jsem tu čest otestovat pravý Cookies Kush přímo v coffee shopu Barney’s a upřímně, byl to docela zážitek. Stavově bych tuto odrůdu popsal jako takový ukecaný chillout, co je zde však hlavní je unikátní chuť. Sladko květinová vůně je při kouření natolik znát, že jsem měl problém vzpomenout si, jestli se tomu vůbec může nějaký jiný model alespoň trochu přiblížit.“

Red Cherry Berry je hybridním modelem kombinující v sobě klasiku Skunku #1 a klasické California Indiky. Jak už napovídá samotný název, jedná se o odrůdu velmi voňavou, jejíž květy jsou plné terpenů zapůjčujících palicím borůvkově třešňový, svěží nádech. Zajímavé u Red Cherry Berry je také to, že obsahuje vcelku hodně CBD – je tedy odrůdou vhodnou nejen pro gurmány, ale i pro pacienty, kteří tento model využívají zejména pro léčbu bolestí, stresu a nespavosti.

Wrangler307:„Cherry Berry mi významně pomohla s celkovými pocity nervozity. Jedná se o ideální odrůdu, kterou si užijete po tvrdém dni plném práce, ale v malých dávkách i přes den, když potřebujete zůstat ready a pěkně v chillu. Za zmínku stojí, že název se rovná realitě – borůvkové aroma a chuť květů je opravdu znát. Malé dávky vás nesrovnají do gauče a osobně mi připomínají antidepresivní účinky, jaké zažívám například u malých dávek prášků jako je xanax.“

Další z velmi unikátně terpeny nabitých modelů je opět geneticky hybridní Pineapple Chunk. Začátečníky je před vyzkoušením třeba varovat. Jedná se o potomka velmi silně THC nabitých odrůd Cheese a Skunk, takže je třeba počítat s velmi silným a rychlým účinkem. Ti, kteří si na odrůdy s vysokým obsahem THC potrpí, zde potěší zejména typicky ananasová vůně a chuť, která v sobě nese nádech typicky do nosu bijícího skunku.

WarpedCassette: „Fantastická Sativa, která je až překvapivě silná. Vůně a aroma jejích rodičů je znát opravdu hodně a to zejména ze strany Cheese a Pineapple. Skunkové aroma je v tomto případě malinko v pozadí, což však není vůbec na škodu – ananasové aroma má tak dostatek prostoru a uživatel ho může pocítit opravdu markantně. Účinkem se jedná o jasnou Sativu. Dávejte si však bacha, jedná se o odrůdu s pomalým nástupem účinků. Po prvním potáhnutí neucítíte vůbec nic asi minutu nebo dvě, ale po 5 až 10 minutách už vám bude neomylně jasné, s čím že máte tu čest. Někteří z mých kamarádů po Pineapple Chunku hlásili pocity lehké úzkosti, to je však podle mě tím, jak silný tenhle model pro některé může ve skutečnosti být.“

Odrůda 8 Ball Kush v sobě skýtá opravdu mnoho. V nedávné době se po této odrůdě optává čím dál více a 8 Ball Kush se světem valí jako velmi lepivá koule, která na sebe nabaluje čím dál více věrných fanoušků. Pokud chcete o této odrůdě zjistit více informací, doporučujeme pročíst si jeden z našich článků věnujících se právě legendárnímu 8 Ball Kushi.

 

*Všechny zde popsané účinky konopí jsou pouze orientační a vysoce individuální. Vždy dbejte na svůj vlastní úsudek a zkušenosti.

 

Zdroje: amsterdam.info barneysfarm.com youtube.com

dutch-headshop.eu .Leafly.com

 

Časté dotazy

Cannabis Indica neboli konopí indické je druh rostliny z čeledi konopovité s původem ve střední Asii. Semínka indiky vykvétají do nízké rostliny s širšími listy. V listech a květech jsou obsaženy kanabidoidy, které mají široké léčebné užití (CBD, THC, CBC). Při kvetení tvoří hustou korunu a roste poměrně rychle. Vytváří kompaktní a pevné palice. Díky krátké době květu a nižšímu vzrůstu jsou indica semínka vhodná pro indoor pěstování.

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

Kanabinoid CBD je pouze jedna z mnoha účinných látek nacházejících se v rostlinách léčebného konopí. Kanabidiol aneb CBD je druhý nejčastější kanabinoid, který se v konopí vyskytuje. V různém množství jej samozřejmě naleznete v každé odrůdě, nicméně některé jsou speciálně šlechtěny tak, aby byl obsah CBD skutečně vysoký a bylo možné jej například využít v lékařství.

Odrůdy marihuany se od sebe liší stejně jako ostatní rostliny, rozdíly můžeme najít třeba v různé velikosti listů, výšce rostliny a podobně. Konopí můžeme rozdělovat dle chemotypů: rostliny, které obsahují vysoké množství THC a zároveň nízký obsah CBD, ty, které mají vysoký nebo střední obsah THC, ale i vysoké množství CBD, ty, které mají nízký obsah THC s vysokou hladinou CBD, ty, které mají vyšší obsah THC i CBD a rostliny, které mají méně než 0,3% THC. Odrůdy se také často rozdělují na sativu a indiku. Sativa má vyšší podíl psychotropních látek a indica naopak nižší.

Semenné banky jsou takzvané knihovny semen, jsou určeny k zachování genetiky semen a jejich rozmanitosti. Jsou v nich uloženy informace o účincích v bojích proti různým onemocněním. Jsou určeny nejen ke studiím a rozvoji, ale i k zachování genetické informace a rostliny. Konopných seedbanek můžeme nalézt mnoho, k nejznámějším patří například Barney’s Farm, Royal Queen Seeds nebo Green House Seeds. Tyto a další banky šlechtí a produkují svá semínka ať už cannabis indica nebo sativa a také CBD odrůdy s nižším obsahem THC

  • Články z kategorie Semenné banky mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 07/02/18