Nejkvalitnější semínka léčebného konopí z Kalifornie - Seed Banka Humboldt S.O.

  • Unikátnost, přírodní kvalita, tradice a vysoký standard bylinné medicíny – to jsou pilíře, na kterých kalifornská semenná banka Humboldt S.O. staví již od počátků hippie éry šedesátých let

Pokud pátráte po něčem speciálním, po odrůdě léčebného konopí, která vystupuje z davu a která ohromí váš endokanabinoidní systém, vaše přátele nebo pacienty, kteří do té doby nic podobného neviděli, máte možnost nahlédnout do nabídky modelů léčebného konopí v podání Humboldt S.O. Tato semenná banka si zakládá na tom, že přináší druhy konopí, které jsou zkrátka a dobře unikátní. Pestrost se v nabídce modelů Humboldt skýtá i v spektru léčebných účinků - medicínské modely semínek Humboldt mají velmi různorodé účinky na tělo i mysl.

Název společnosti Humboldt S.O. je odvozen právě od místa, kde veškeré jejich pěstební a šlechtitelské úsilí propuklo – oblasti severní Kalifornie, přesněji mlžného kraje Humboldt. Mlžné lesy okresu Humboldt jsou od pohledu obaleny tajemstvím. V místech, kde se střetává jižní, teplý kalifornský vánek s ostrým větrem vanoucím z Aljašky, můžeme pozorovat oblast sekvojových lesů kontrastujících s kamenným pobřežím omílaným Severním Tichým oceánem.

Civilizace amerických indiánů zde přežívaly po tisíciletí, zejména v okolí jedné z posledních netknutých řek Smith River. 680,000 akrů plných života je také oblastí, která zahrnuje více než 40% veškerých sekvojových lesů na planetě. Příroda je v této oblastí zdravá a mocná.

„Humboldt je krajem, který se stal centrem pro udržitelné, organické farmy a také místem, kde se produkují jedny z absolutně nejkvalitnějších rostlin léčebného konopí na planetě.“

humboldt usa semínk marihuany

Lemon Juice Express Auto

Hned ze startu se podívejme na odrůdu ze strany vysokých Sativ – Lemon Juice Express Auto. Semenná banka Humboldt S.O. neusíná na vavřínech a snaží se genetiku léčebného konopí posouvat stále dál. Lemon Juice je zářným příkladem autoflowerů nové generace. Kloubí v sobě hybridní geny z již tak mocných předků Jacka Herera a samonakvétacích rostlin známé Haze.

Lemon Juice je bylinnou medicínou vhodnou pro pacienty, kteří nemají rádi příliš „silné hittery“. 12% obsah THC je schopen přinést do dne či chvíle pocit nenamáhavé relaxace, který se hodí vždy, kdy je třeba zamést pod stůl zbytečný stres. Pacienti léčící se konopím si chválí odrůdu tohoto typu i jako medicínu, kterou je možné nasadit do každodenního boje proti depresím. Terpenové spektrumplné limonenu je navíc bonusem, který dozajista potěší všechny vybíravé bylinkáře hledající čerstvě citronové, rostlinné aroma.

Desert Diesel

Desert Diesel je opět rostlinou konopí s převahem Sativy, tentokrát zde však můžeme pozorovat i silný vliv Indiky a to z celých 40%. Indický vliv se odráží i ve struktuře výsledných keříků Desert Dieselu, které sice rostou velmi bujně, ale dozrávají na rozdíl od Sativ rychleji a jsou spíše keřnatého, než stromového charakteru.

Jak pacienti, tak rekreační uživatelé upřednostňují efekty Desert Dieselu spíše v sociálním kontextu, kdy se zvednutá nálada a energeticky nakopnuté myšlenkové pochody hodí. Účinky této odrůdy jsou všeobecně spíše aktivního, myslného charakteru a je možné je využít i při kreativní práci. Sportovci si konopí Desert Diesel chválí kvůli schopnosti obohatit endokanabinoidní systém a zároveň neomámit tělo natolik, aby nebylo schopné podstoupit námahu nutnou pro dokončení tréninku.

Chemdawg

S Chemdawgem se dostáváme k odrůdám hybridně přesně vybalancovaným, přinášejícím to nejlepší z Indiky i Sativy. Mysteriózní a u těch, kteří s ním již měli tu čest velmi dobře zapsaný Chemdawg, je efektem velmi cerebrální, avšak oproti například výše zmíněnému Lemon Juice Express v účinku kombinuje i pro fyzické tělo příjemně ztěžklý pocit.

Jelikož se u většiny pacientů pocit ztěžklého těla projevuje až v druhé polovině celkového účinku, je možné využít odrůdu Chemdawg například pro zvýšení apetitu před večeří a následného zklidňujícího účinku si užít při usínání.

Highdefnition: „Matka, mýtus, LEGENDA. Opravdu jsme ji přejmenovali na OG Kush a Diesel? Je to opravdu to, čeho tato mytická rostlina pochází? To nám poví jen čas a možná věda. Buďme však rádi, že je stále s námi. Genetika skrývající se v rostlinách pravého Chemdawg číší mocnost. Fenotyp a rostlinný projev je zde neomylně něčím pravým, záhadným a pro ty, kteří se vyznají až magicky omamným.“

707 Headband

Headband 707 je hrdou odrůdou konopí kraje Humboldt v severní Kalifornii (707 je předčíslí  telefonních čísel okresu Humboldt). Trio genetických předků modelu Headband je přinejmenším epické – jedná se o kříženinu mezi Master Kushem, OG Kushem a Sour Dieselem. Jakožto dominantní Indika je účinek uživateli často popisován jako jeden z těch silnějších – obsah THC při správně dodržených pěstebních podmínkách bývá velmi vysoký.

I přes vyšší obsah THC se však dle dosavadních ohlasů u pacientů nevyskytují přílišné psychické tenze či nepohodlí. Naopak, mnoho z nich používá Headband 707 právě jako pomůcku pro uvolnění a bylinný vitamín proti stresu či úzkosti.  

Fuzzykazoo: „Tohle je ono. Vrchol pomyslné hory. Jako spisovatel si tenhle model nemůžu vynachválit. Umožňuje mi naprosto se vpít do křesla a rozjet kvalitní, kreativní spisovatelskou sejšn. Parádní je taky to, že pokud se mi někdy do psaní vyloženě nechce, vytáhnu Headband jako nakopávák poslední záchrany. Slova a myšlenky se pod vlivem této odrůdy doslova míhají myslí a kolikrát mám co dělat, abych všechno dostatečně rychle zapsal.

Kombinace obsahu kanabinoidů CBD a THC umožňuje využít to nejlepší z obou světů – psychickou pohodu dosaženou dávkou CBD a kreativně myšlenkové vlny pomocí kvalitního THC.“

Trainwreck

Trainwreck zní sice názvem hrozivě, ale nenechte se zmást. Uživatelé po celém světě si tento model vychvalují za prvé díky síle a rychlému nástupů účinků, a za druhé díky samotnému projevu Trainwrecku – uživatelé po něm často nemohou přestat mluvit. Tento efekt je dán zejména obrovským obsahem THC dosahujícím až 25% a také sativními genetickými rysy rostliny.

Nejenže se však Trainwreck hodí pro chvíle klábosení a pohody s přáteli, celá řada pacientů je navíc pomocí modelu Trainwreck schopna vypořádat se s každodenními příznaky onemocnění jako je PTSD, migrény nebo bolesti způsobené atritidou.

Squatchmo: „S chutí připomínající rozdrcené šišky borovice a aroma, při kterém se vám v mysli vybaví snad jen nora plná skunků, se Trainwreck připlíží nenápadně jako zloděj uprostřed noci a pak vás krásně, z ničeho nic práskne palicí přes hlavu. Efekty Trainwrecku jsem začal pociťovat hned, co jsem típl svého mini jointa. Vlna energie a soustředěnosti byla neomylně identifikována jako ‚sativní náběh‘. Je libo okamžitou úlevu od úzkosti? Je libo okamžitý nával energie? Tady jste správně.“

Pineapple Skunk

Pineapple Skunk – napovídá vám tento název něco? Pokud si říkáte, že se zřejmě jedná o hybrid mezi dvěma legendami Pineapple Expressem a dnes již naprostou klasikou – Skunkem, potom se shodneme. Terpenový mix kombinující v sobě závan tropického ovoce a typicky hutného skunku je řekněme „nepřečuchnutelný“. Pineapple Skunk je ve výdejnách léčebného konopí doporučován zejména těm, kteří pátrají po pomocné fintě proti nespavosti a chronickým bolestem.

Ckjelsmer: „Ideální model proti bolesti a nespavosti. I přesto, že se jedná o hybridní genetiku se mi po použití Pineapple Skunku spí libově. Pineapple Skunk si odkládám pokud možno až na konec dne, kdy bývají mé bolesti vcelku nesnesitelné. Silný sedativní efekt mi pomáhá uklidnit se a užít se večer. Snažím se udržovat dávkování na malé míře, abych si moc nezvýšil toleranci. S tímhle modelem se mi to díky jeho konsistentní potenci daří výborně.

Sour Blueberry

Humboldt S.O. se rozhodli vylepšit nevylepšitelné – veleznámou Blueberry.Nejenže je v Sour Blueberry zachováno oslnivé zbarvení a borůvkové aroma výsledných květů, seed bance Humboldt S.O. se podařilo také zvýšit výnosnost. Květy jsou kupodivu ještě hutnější a těžší, než v případě původní genetické linie. Neopomenutelná je zde také kysele ovocná příchuť dobře usušených květů Sour Blueberry.

Účinkem a medicínským efektem spadá Sour Blueberry do kategorie zklidňujících odrůd marihuany, využitelných proti problémům se spánkem, zklidnění myšlenek, chvíle meditace nebo jednoduše večerní pohody.

SmileHighCity: „Když si vychytáte teplotu a necháte ji během pěstování klesnout posledních zhruba 14 dní, Sour Blueberry se vám odvděčí očekávanou borůvkovou barvou!“

Sour Diesel 2

Kysele benzinový Sour Diesel, odrůda, která se napříč uživatelskou základnou konopných nadšenců doslova zakořenila již během 90.let, je výsledkem opravdu královské rostlinné genetiky – Chemdawga a Super Skunku. Podobně jako výše zmíněný Trainwreck je Sour Diesel typická rychlým nástupem efektů, které nechávají uživatele v cerebrálním rozpoložení.

MedicinalMelodies: „Popis této odrůdy je naprosto přesný. Spoléhám se na ni téměř každý den, zejména ze zdravotních důvodů. Trpím na chronickou bolest a můžu vám povědět, že ta jde ruku v ruce se stresem a psychickým neklidem.Tahle květina je prostě a jednoduše lepší volbou, než všechny prášky, které jsem doteď fasovala u doktorů. Sour Diesel je navíc typicky myslnou odrůdou a jako taková je schopna mě udržet usmívající se a mentálně připravenou po celý den. Hledáte odrůdu proti bolesti, která vás udrží na nohou? Nehledejte dál.“

Lemon Thai Kush

Proslavená svým povzbuzujícím účinkem a citrusově svěžím aroma, Lemo Thai Kush ve své rostlinné genetice kloubí velmi zajímavý mix původních Sativ z oblastí Havaje a Thajska. Konečnou tečku do genetické pokladničky této značně vysoké a výnosné odrůdy přináší genetika pravého kalifornského Kushe. Většina hobby zahradníků i komerčních growerů pěstujících konopí v oblasti, kde je tato aktivita již legální, varuje zejména na 200 až 300% nárůst na výšce Lemon Thaie od momentu přepnutí do květové fáze. Rostlinky Lemon Thai Kushe tedy dle dosavadních zkušeností pěstitelů vyžadují dostatek prostoru pro růst do výšky.

Frankenlover: „Kvůli ohlasům mých nespokojených kamarádů jsem se tomuhle modelu ve výdejně vždycky vyhýbal. Posledně však došli v shopu veškeré zásoby a zbyl jim jen tenhle Thai, tak jsem si řekl okej, nakonec tě vyzkoušíme. Hned po prvních pár potáhnutích jsem si říkal ‚kámo, příště poslouchej, co říkají ostatní, ale nakonec si radši udělej názor sám.‘ Tato pryskyřicí obalená dobrota se okamžitě zařadila mezi mé 3 nejoblíbenější odrůdy pro energetický efekt potřebný pro pacienty pro každodenní aktivitu.“

Blue Dream (Auto)

Semínka modelu Blue Dream měli někteří z našich věrných zákazníků možnost vyhrát během soutěže o Nejlepší Kalifornské odrůdy marihuany. O Blue Dream je sice dle slov svých tvůrců nutno pečovat opravdu důkladně a poskytnout jí vyvážené životní prostředí, pokud však zahradníci nezahálejí a dají si záležet, výsledky bývají nezapomenutelné. Odrůda Blue Dream se ostatně zapsala i v celém státě Kalifornie, kde je standart kvality léčebného konopí neustále zvyšován.

Odrůda Blue Dream se dlouhodobě drží mezi absolutně nejžádanějšími modely, po kterých se zákazníci Kalifornských konopných výdejen pravidelně ptají.“

Master Kush

Pohoří Hindu Kush je dnes již proslulou oblastí, odkud pochází původní (landrace) genetiky pravých Indických modelů konopí. V případě Master Kushe se semenná banka Humboldt S.O. rozhodla pečlivě vybrat elitní klony originálních verzí Hindu Kushe a kombinovat je dokud nevyšlechtí něco, co se dá s hrdostí nazvat Kushem Mistrů. Pro rekreační uživatele, kteří mají genetiku Kush v oblibě je tato hašišově chutnající Indika povinností. Pro pacienty je zase určitě lákavý silný medicínský efekt na tělo, který působí z jedné části relaxačně (jako typicky indické Kushe), ale díky unikátnímu terpenovému mixu je schopen při nižších dávkách i příjemně obohatit smyslové senzory.

StrainBot: „Řekl bych ideálka pro začátečníky. Není moc slabý ani moc silný. Člověk je po něm trošku ospalý, ale zároveň cítí euforii a štěstí. Musím přiznat, že po celé fajce jsem si chvíli ‚zameditoval‘ v hloubích mého extrémně pohodlného gauče. Při jemnější dávce si však ulítávám na nečem kreativním, hlavně co se hudby týče. Pro mě výhodný model, protože ho můžete používat z obou spekter účinku.“

Em-Dog - odrůda konopí ve stylu Cypress Hill

B-Realův Em-Dog je odrůda, která je za prvé hodně silná (s velmi vysokým obsahem THC). Jak jistě tušíte, jazyk hip-hopové super star, která má možnost ochutnávat druhy marihuany stále nového typu a chuti, je velmi vybíravý a dozajista se nespokojí s něčím podprůměrným. Gurmánství rapera B-Reala se odráží i v jeho modelu kombinujícím terpenové spektrum plné exotického ovoce s opravdu silným skunkově-dieselovým aromatem. To vše je samozřejmě podpořeno řekněme velmi vizuálně ohromujícím objemem pryskyřice.

Geneticky se zde jedná o 30% Sativu a 70% Indiku (a dle slov samotného B-Reala, 100% zabijáka). Maximální potence dosahuje dnes nepřekonatelného obsahu THC 27%, začátečníci by tedy měli postupovat opatrně.

„Obrovský obsah THC je u Em-Dogu pochopitelný hned, když si uvědomíme, že se jedná o potomka OG Kushe a Chemdawga, tedy dvou odrůd, které se díky své uzemňující potenci proslavili po celém světě.“

Dedoverde Haze – marihuana s genetikou pravé Sativy

Další odrůdou z dílny doktora Greenthumb je Sativa pravého rázu, vysoká a s ostrými rysy, Dedoverde Haze. Odborníky na terpeny a flavonoidy zde potěší zejména zajímavě kořeněné aroma s nádechem tropického ovoce. Jak říká B-Real neboli doktor Greenthumb „je silná a chutná parádně, to od odrůdy chci“.

Obsah THC zde dosahuje o něco menších úrovní (okolo 18%), než můžeme pozorovat u výše zmíněného Em-Doga. Dedoverde Haze se však vyznačuje velmi vysokým výnosem, pokud ji zahradníci chovají ve správných podmínkách. Hlavní kvalitou je zde genetika Haze, která naprosto dobyla Kalifornii a bez váhání ji tam konopní nadšenci staví bok po boku pravého Kushe.

 

*Veškeré informace v tomto článku jsou čistě orientačního charakteru. Za popsané účinky, vlastnosti odrůd a informace podané osobami na serverech zmíněných dole neručíme.

Zdroje: humboldtseeds.net greenparrotseeds.com .leafly.com leafly.com 

leafly.comherb.co herb.co herb.co seedfinder.eu

O čem píšeme

Časté dotazy

Cannabis Indica neboli konopí indické je druh rostliny z čeledi konopovité s původem ve střední Asii. Semínka indiky vykvétají do nízké rostliny s širšími listy. V listech a květech jsou obsaženy kanabidoidy, které mají široké léčebné užití (CBD, THC, CBC). Při kvetení tvoří hustou korunu a roste poměrně rychle. Vytváří kompaktní a pevné palice. Díky krátké době květu a nižšímu vzrůstu jsou indica semínka vhodná pro indoor pěstování.

Cannabis sativa neboli konopí seté je druhem konopných semínek. Pochází z teplejších a tropických oblastí. Dorůstají vysokých rozměrů, do téměř až tří metrů, díky čemuž jsou sativa semena vhodná pro outdoor pěstování. Vytváří lehké, dlouhé a tenké palice s úzkými listy. Sativy mívají zemité aroma připomínající palivo.

Kanabinoid CBD je pouze jedna z mnoha účinných látek nacházejících se v rostlinách léčebného konopí. Kanabidiol aneb CBD je druhý nejčastější kanabinoid, který se v konopí vyskytuje. V různém množství jej samozřejmě naleznete v každé odrůdě, nicméně některé jsou speciálně šlechtěny tak, aby byl obsah CBD skutečně vysoký a bylo možné jej například využít v lékařství.

Chronická bolest je bolest, která trvá déle než 3 měsíce, častá je u onkologických pacientů. Zdroj bolesti může být různý, doprovodnými příznaky jsou však pokles nálady, úzkost, bolest, nespavost a nechutenství. Kanabinoidy (CBD) pomáhá potlačit bolest působením na endokanabinoidní systém. CBD narozdíl od THC není psychoaktivní a má minimum nežádoucích účinků. Studie prokázaly, že u pacientů, kteří užívali CBD produkty buď čisté či se stopou THC, se prokazatelně snížila bolest. Dle dat CBD kalkulátoru pomáhá snížit bolest dávka CBD 13 - 39 mg s průměrem váhy 75 kg.

Endokanabinoidní systém, neboli ECS je komplexní systém buněčné signalizace. Reguluje hladiny hormonů, spánek, náladu a spoustu dalšího. THC a CBD fungují interakcí s ECS, ten je aktivní i přesto, že jste nikdy neužili jakýkoliv konopný výrobek. CBD se váže na ECS aniž by aktivoval jeho receptory. Naopak THC stimuluje ECS receptory v mozku a podílí se na regulaci serotinu. CBD je aktivní složkou v konopí, které není psychoaktivní a díky například CBD oleji přispívá k léčbě mnoha fyzických i psychických problémů.

CBD vykazuje pozitivní účinky při léčbě bolesti jak samotné, tak i s obsahem THC. Je vynikající pro zánětlivou bolest jako je artritida nebo zranění. Nejen, že pomáhá při bolesti, ale i snižuje a redukuje záněty. Reaguje na receptory endokanabinoidního systému, což značně přispívá k úlevě od bolesti. THC pomáhá zmírnit centrální a neuropatickou bolest a působí taktéž protizánětlivě. Ideálním bojovníkem proti nemoci je tudíž například CBD olej s poměrem CBD:THC.

Skeptičnost vůči konopí se ve společnosti postupně usazuje a vzrůstá povědomí o jeho lékařském využití. Z toho důvodu se jednotlivé země postupně uchylují k jeho legalizaci, jako například Mexiko, které schválilo konopí k rekreačním účelům. Již v současné době je legální v Uruguayi, Kanadě, některých státech USA a Nizozemsku. V Lucembursku je povolena konzumace a pěstování semínek konopí pro vlastní účely a každá domácnost smí sklidit až 4 rostliny, čímž se stala první zemí v Evropě, která toto schvaluje. V Nizozemsku je 5 g konopí pro osobní potřebu legální, kouření na ulici však nikoli.

Konopí má široké možnosti využití a obrovský potenciál pro léčebné využití. Léčebné účinky konopí jsou zkoumány řadou studií. V současnosti známe zejména analgetické, antimikrobiální a silné protizánětlivé schopnosti konopí. Nejúčinnější se přitom zdají být kanabinoidy THC a CBD, které jsou však v mnohém odlišné. Legální CBD je využíváno v boji proti úzkostem, depresím, stresu i bolestem různého původu. Vedle toho THC je užitečné zejména při boji s bolestmi. Konopí s obsahem THC na povolenou hranici 1 % je však možné získat výhradně na lékařský předpis.

Odrůdy marihuany se od sebe liší stejně jako ostatní rostliny, rozdíly můžeme najít třeba v různé velikosti listů, výšce rostliny a podobně. Konopí můžeme rozdělovat dle chemotypů: rostliny, které obsahují vysoké množství THC a zároveň nízký obsah CBD, ty, které mají vysoký nebo střední obsah THC, ale i vysoké množství CBD, ty, které mají nízký obsah THC s vysokou hladinou CBD, ty, které mají vyšší obsah THC i CBD a rostliny, které mají méně než 0,3% THC. Odrůdy se také často rozdělují na sativu a indiku. Sativa má vyšší podíl psychotropních látek a indica naopak nižší.

Semenné banky jsou takzvané knihovny semen, jsou určeny k zachování genetiky semen a jejich rozmanitosti. Jsou v nich uloženy informace o účincích v bojích proti různým onemocněním. Jsou určeny nejen ke studiím a rozvoji, ale i k zachování genetické informace a rostliny. Konopných seedbanek můžeme nalézt mnoho, k nejznámějším patří například Barney’s Farm, Royal Queen Seeds nebo Green House Seeds. Tyto a další banky šlechtí a produkují svá semínka ať už cannabis indica nebo sativa a také CBD odrůdy s nižším obsahem THC

Vydáno: 07/17/18
(Aktualizováno: 08/10/21)