• Marihuana má v dnešní době různorodé využití - léčí pacienty, lidé ji kupují pro rekreační užívání, pečení konopných cookies.. 
  • Avšak její použití do krmiv pro hospodářská zvířata je poměrně novinkou, na kterou přišli v Americe.

DENVER – Chovatelé z Colorada by mohli krmit hospodářská zvířata konopím díky zákonu, který prošel státním senátem v úterý.

Státní senát hlasoval 34-0 ve prospěch zákona směřujícího ministerstvo zemědělství v Coloradu, aby studovalo proveditelnost umožnění zemědělcům využívat konopí v krmivech. V současné době je to zakázáno.

Federální vláda začala v roce 2014 umožňovat zemědělcům pěstovat konopí za určitých podmínek.

Stát Washington schválil podobný zákon v roce 2015.

Zamědělské úřady v tomto státě však minulý měsíc dospěly k závěru, že konopí ještě není možné bezpečně používat v krmivu pro drůbež, a tvrdí, že neexistuje dostatečný výzkum o tom, zda by THC, které marihuana obsahuje, neublížilo ptákům.

Colorado má asi 300 pěstitelů konopí.

Diskuze na téma konopná opatření se teď přesune do Bílého domu.

O čem píšeme

Výsledek obrázku pro cow

Zdroj: článek, obrázek: mnn.com;bensfarmshop.co.uk

Časté dotazy

Skeptičnost vůči konopí se ve společnosti postupně usazuje a vzrůstá povědomí o jeho lékařském využití. Z toho důvodu se jednotlivé země postupně uchylují k jeho legalizaci, jako například Mexiko, které schválilo konopí k rekreačním účelům. Již v současné době je legální v Uruguayi, Kanadě, některých státech USA a Nizozemsku. V Lucembursku je povolena konzumace a pěstování semínek konopí pro vlastní účely a každá domácnost smí sklidit až 4 rostliny, čímž se stala první zemí v Evropě, která toto schvaluje. V Nizozemsku je 5 g konopí pro osobní potřebu legální, kouření na ulici však nikoli.

Konopí je stále ve společnosti kontroverzním tématem a tak se provádí stále více studií, které zkoumají a prokazují jeho léčebné účinky. V poslední dekádě bylo vydáno více než 15 000 vědeckých článků o farmakologických účincích konopí a více než 2000 článků zabývajících se funkcí endogenních kanabinoidů. Tyto studie se zabývaly v podstatě všemi lékařskými oblastmi včetně terapeutických účinků na lidské tělo. Bylo několikrát prokázáno, že konopí má skutečně pozitivní vliv na řadu problémů. Nejčastěji využívaným konopným produktem je CBD olej, který se přímo váže na endokanabinoidní systém, ten má vliv na řadu funkcí v těle.

  • Články z kategorie Konopí a zvířata, Legalizace konopí mají pouze informační charakter. Nemají za cíl vybízet k pěstování ani šíření konopí jako drogy, ale vytvářet osvětu léčebného konopí.

Vydáno: 09/17/18