Filtr semen

Zpět

Cena

290 Kč - 5260 Kč

více/méně filtrů

Semena konopí s vysokým obsahem THC Je zde 655 semen

Odrůdy, které se vyznačují vysokým obsahem THC jsou naopak obvykle ochuzeny o CBD. Kdy už ale mluvíme o vysokém obsahu THC, většina populárních vypěstovaných odrůd má obsah THC 16%.

Z výzkumu, který byl praktikován v Nizozemsku ale vyplývá, že nejčastěji vysoké procento THC bylo na hranici 18 %. Marihuanu je však možné vypěstovat i s 25 % obsahem THC. Zde už mluvíme o velmi vysokém obsahu.

Nejvyšší naměřená hodnota THC v současnosti

Zažitý názor je, že obsah THC v konopí může být až 40 %. V reálných zkušenostech se ale tato hranice přibližuje spíše k 25-30 %.

Momentálně, nejvyšší naměřená hodnota THC byla zaznamenána u samokvetoucích odrůd, a to 25,9 %. Šlo většinou o vnitřní modely marihuany. Takový obsah je již velmi psychotropně silný. 

Jak funguje THC?

Přítomnost THC v krvi a v našem organismu je připisována komplikovanému biochemickému procesu. Zahrnuje vstřebávání, šíření, trávení a také vylučování THC z těla člověka. Při setkání s endokanabinoidním systémem se THC v těle naváže hlavně na receptory CB1. Ty slouží pro lepší navázání kanabinoidů. Všechny výzkumy k tomuto tématu jsou však teprve na primární úrovni.

Účinky THC

Při vyšších číslech THC najdeme použití marihuany zejména v medicíně a lékařském prostředí. V takovém případě je sloučenina THC zakázána a vydává se pouze na předpis. Nejnovější statistiky ukazují, že THC zvyšuje účinnost morfinu až o 500 %, čímž tiší záchvatovou a dlouhodobě chronickou bolest.

Dalšími pozitivními ale i negativními účinky jsou také:

·  Pomoc při migrénách

·  Zlepšení stavu rakoviny

·  Omezení úzkosti a paniky

·  Psychoaktivní pocity

·  Pocity euforie

THC je v České republice na seznamu návykových látek a pro nakládání s ním je potřeba mít příslušná povolení.

Pěstování konopí s obsahem THC nad 1 % je současnou platnou legislativou České republiky zakázáno. Prodejce neručí za neodbornou manipulaci a kultivaci. Vždy se informujte o aktuální platné legislativě své země.

Vybráno

na stránce