Studie CBD

RSS

Trend léčebného konopí a účinného CBD stále roste. A má to svůj pádný důvod. Každý rok vznikají stovky klinických a laboratorních výzkumů a studií, které zkoumají účinnost konopí pro léčebné využití. Většinou se jedná o použití konopí jakožto podpůrné léčby nejrůznějších zdravotních obtíží - počínaje chronickými bolestmi, fibromyalgií, přes neurodegenerativní choroby až k doplňkové léčbě kožních onemocnění či psychických problémů jako je úzkost, stres, deprese, PTSD a mnohé další. Studie se rovněž zabývají účinností dalších látek v konopí, jako jsou terpeny či 2 nejznámější kanabinoidy, a sice THC a CBD. Věříme, že v této rubrice najdete vše, co vás o léčebném potenciálu konopí zajímá…

Následující informace vycházejí zásadně z ověřených zdrojů, od odborníků v oboru a předních výzkumných a lékařských ústavů. 

  • THCP a CBDP: Nově objevené kanabinoidy

    Už jste slyšeli o nově objevených kanabinoidech THCP a CBDP? Přečtěte si o nich víc. Jak byly objeveny? Jaké jsou jejich účinky? A jaký vliv budou mít na budoucí výzkum konopí? To všechno se dozvíte v tomhle článku!

    Kategorie: Studie CBD

  • Jak konopné buňky vyrábějí kanabinoidy?

    Rostlinní biologové přicházejí se zjištěním, na jehož základě mohou jasně definovat proces, který probíhá v konopí, při tvoření kanabinoidů. Jedná se o novou studii, jejíž výsledky byly publikovány před pololetím.

    Kategorie: Studie CBD, THC a CBD

  • 5 zemí s nejmodernějším výzkumem konopí

    Přečtěte si více informací o zemích, které podnikají ty nejmodernější výzkumy v oblasti konopí. Jaké země to jsou? Jaké výzkumy provádí?

    Kategorie: Studie CBD

  • Obsedantně kompulzivní porucha (OCD) a působení CBD

    OCD je jedna z duševních poruch, které mohou jednotlivce otravovat v běžném životě. Vede k neustálému střehu a kontrole nepodstatných jevů. Může se projevit v každém stadiu dospělosti, a její příčiny nejsou zcela jasné. Záchranným bodem by mohlo být působení CBD.

    Kategorie: Studie CBD

  • Zajímáte se o kanabigerol (CBG)? Co je CBG

    Informace CBG z rostlin konopí a jeho účincích. Očekává se, že CBG (kanabigerol) bude dalším kanabinoidem, který se dostane na titulní stránky novin.

    Kategorie: Studie CBD

Předchozí články »    « Další články