Afghani semínka

Druh: Cannabis Indica

Afghani je bohatý druh indického konopí, jehož pojmenování odkazuje na jeho geografický původ. Pěstitelé a uživatelé po celém světe si cení jeho vydatné produkce pryskyřice. Má nasládlé, příjemné, ale silné aroma a po požití se dostavuje hluboký a uklidňující stav relaxace a euforie.

Užití a vlastnosti Afghani

Nejčastěji bývá afghani uživateli vyhledáván při problémech s nespavostí, bolestí a stresem. Může ale také pomoci při depresích nebo při nedostatečné chuti k jídlu a je rovněž vhodný ke svalové relaxaci. I přes jeho intenzivní efekt na tělo (může se dostavit snížená chuť k pohybu, zhoršená koordinace, brnění), nezpůsobuje mentální otupělost. Vnímání je soustředěné a zřetelné.

Negativní účinky

K negativním účinkům patří sucho v ústech, horší provlhčování očí, závratě či bolest hlavy. V některých případech může způsobit úzkost a pocit znepokojení.

  • Grid
  • List

Afghani je naprostou klasikou mezi indickými odrůdami konopí, které se do západního světa dostali díky šlechtitelům cestujícím na východ během šedesátých „hippie“ let. Model Afghani rovněž poskytl genetický základ pro celou řadu populárních modernějších modelů a jeho „stopy“ tak nalezneme jak v nejnovějších Indika modelech, tak v různých hybridech.


Nejslavnější modely, které díky genetice Afgani spatřily světlo světa jsou například Northern Lights a Blueberry. Původně se oblibě Afghani začala těšit z důvodu jednoduché údržby, malému vzrůstu a vysoce nadprůměrnému počtu trichomů.


Obsah kanabinoidu THC se v dospělých květech rostlin Afghani pohybuje okolo 15 až 20 %, přičemž obsah CBD je typicky okolo 0,6 %.
Léčebné využití konopí Afghani

Pozitivní účinky

Jelikož je genetika medicínského konopí Afghani stoprocentní indikou, jedná se o jeden z nejčastější vyhledávaných modelů mezi pacienty vyhledávajícími úlevu od:

- Nespavosti
- Úzkosti
- Depresi
- Nevolnosti
- PTST
- Chronické bolesti


Mezi občasné negativní efekty patří suchost v ústech. Negativní efekty konopí s vysokým obsahem THC však lze redukovat pomocí zvolení správného dávkování a kontroly tolerance daného pacienta.