limonen Je zde 850 semen

Aroma (chuť): výrazné citrusové

Přispívá k léčbě: dýchacích obtíží, diabetesoslabené imunity

Co je Limonen?

Limonen je dalším členem ve skupině nejběžněji se vyskytujících terpenů. Aroma je výjimečně svěží a povzbuzující, typicky citrusové. Jak už jeho název napovídá, našli byste tento terpen zejména v citrusech, konkrétně v jejich slupkách, kde je koncentrace této vonné silice skutečně vysoká. Limonen je obsažen v citronech, pomerančích, grapefruitu, bergamotu, mandarinkách atd. 

limonen

Účinky terpenu Limonen

Obzvláště oblíbeným je limonen v aromaterapii, kde se používá jako podpůrná metoda léčby při potížích s dýcháním. Má dobré protizánětlivé účinky, podobně jako ostatní terpeny. Tak jako samotné citrusy, i tato sloučenina je sama o sobě výjimečně silným antioxidantem. Taktéž jsou mu přičítány antivirové účinky a schopnost zmírňovat náhlé negativní projevy cukrovky. Díky těmto vlastnostem může pomoci k posílení přirozené obranyschopnosti organismu.

Terpeny v konopí - léčebný potenciál

Léčebné konopné terpeny jsou důležité pro kvalitní medicínské semena marihuany. Jedná se o vonné látky, které zapůjčují konopí své unikátní aroma. Terpeny v konopí jsou schopné reagovat s kanabinoidy jako je THC, CBD, CBG, CBN. V lidském těle tak během účinků z léčebného konopí dochází k moha pozitivním reakcím, a to hlavně díky schopnostem endokanabinoidního systému, pro který jsou kanabinoidy jako stvořeny.

na stránce