linalool Je zde 285 semen

Aroma (chuť): květinové

Přispívá k léčbě: psychických problémů (deprese, stres, bipolární porucha), migrén

Co je Linalool?

Tuto vůni zná bezpochyby každý. Linalool je totiž hlavním terpenem oblíbené levandule, které dává jedinečné a skutečně bohaté aroma. V menší míře se vyskytuje i ve skořici, vavřínu, citrusech, ale také v některých druzích hub. Pakliže bychom měli vybrat nejdůležitější a nejčastěji používaný prvek v aromaterapii, bude to právě linalool obsažený v levandulových éterických olejích. 

linalool

Účinky terpenu Linalool

Linalool má nezaměnitelné uklidňující účinky, dokáže uvolňovat svalové napětí, zmírňovat stres a celkově navracet klid do celé nervové soustavy. Účinky linaloolu byly již zkoumány v opravdu velkém množství nejrůznějších studií a výzkumů. Ve výsledku byly potvrzeny tyto potenciální účinky a vlastnosti (je však třeba dodat, že tyto účinky se liší člověk od člověka): 

- vysoká protizánětlivost
- antimikrobiální účinek
- silný neuroprotektant (chrání buňky před oxidačním stresem)
- dokáže působit jako antidepresivum
- zmírňuje projevy úzkosti a stresu
- napomáhá k lepšímu spánku a pomáhá eliminovat nespavost
- posiluje imunitní systém

Terpeny v konopí - léčebný potenciál

Léčebné konopné terpeny jsou důležité pro kvalitní medicínské semena marihuany. Jedná se o vonné látky, které zapůjčují konopí své unikátní aroma. Terpeny v konopí jsou schopné reagovat s kanabinoidy jako je THC, CBD, CBG, CBN. V lidském těle tak během účinků z léčebného konopí dochází k moha pozitivním reakcím, a to hlavně díky schopnostem endokanabinoidního systému, pro který jsou kanabinoidy jako stvořeny.

na stránce