Semena konopí se středním obsahem THC Je zde 290 semen

Na otázku co je to THC si můžeme odpovědět vyjádřením, že je to hlavní psychoaktivní chemikálie v marihuaně. Proto konopí, které má vyšší hladinu THC než 1 %, se automaticky označuje jako rostlina s psychotropním účinkem. Hladina THC je v marihuaně kolísavá, ale při středním rozpětí to představuje asi kolem 10 – 15 %. 

Výskyt THC v konopí

Odborná literatura uvádí, že tetrahydrokanabinol se vyskytuje v konopí v rozmanitém množství. Někde výskyt představuje pouze stopy, jindy je obsah THC až 95 % z celkového počtu kanabinoidů.

Vyšší obsah THC je charakteristický spíše pro odrůdy Indica. Nejčastější vymezení obsahu THC v konopí se pohybuje od 5-15%. Nárůstově odlišné procento obsahu THC již spadá do kategorie semen marihuany s vysokým obsahem této látky.

Na čem závisí obsah THC v konopí?

V první řadě je to otázka genetiky samotné rostliny. Na druhé straně obsah THC ovlivňují i ​​vnější faktory. Řadíme mezi ně:

·  Klimatické podmínky

·  Složení půdy

·  Způsob pěstování

·  Napadení škůdci

·  Růstovou fázi

·  Ultrafialové záření

 

Můžeme ještě konstatovat, že kompletní obsah THC je závislý rovněž na tom, zda se jedná o venkovní nebo vnitřní modely konopí.

Metoda zjišťování daného obsahu THC v konopí je poměrně snadná. Základem je, aby rostlina byla zbavena stonku a kořene. Analýza se poté podrobně aplikuje pouze na květy a listy rostliny. Obsah THC je tedy souhrn více hledisek. V Evropě je nejběžnější obsah THC prezentován 2-8%.

V nabídce na našem e-shopu naleznete semena marihuany i se středním obsahem THC. Vybrat si můžete z kvalitních a ověřených odrůd, které ocení jakýkoli sběratelé a pěstitelé. Patří sem feminizované, ale i oblíbené samokvetoucí semínka konopí. 

Vybráno

na stránce