Koriandr - 100% přírodní esenciální olej 10mlUkaž větší

Koriandr - 100% přírodní esenciální olej 10ml

179 Kč 148 Kč bez DPH

Rating: 7.0/10 (1 hlas)

Pěstík

Skladem ihned (do 13.04 u vás)

Koriandrový olej se používá pro své vynikající fixační vlastnosti a dobře se mísí s jinými esenciálními oleji. Pomáhá při snížení bolesti a v péči o pleť.

Info

Další balení

Popis produktu

Koriandrový olej (Coriandrum sativum) 10ml


Náš organicky vytvořený éterický olej z koriandru je destilován parou ze sušených semen bohaté, zelené listové byliny Coriandrum sativum, známé také jako koriandr nebo čínská petržel, rostoucí v malebných polích na francouzské venkově.

Esenciální olej ze semen koriandru má silnou, sladkou, poněkud kořenitou, hřejivou, difuzní vůni připomínající čerstvě drcená semena koriandru.

Olej z koriandru je vonný, exotický olej, který se v asijských zemích používá po tisíce let.

Může stimulovat chuť k jídlu a je vynikající při zmírnění občasných problémů se zažívacím traktem. Druhý aromatický olej extrahovaný z listů téže rostliny je známý jako éterický olej Cilantro. Společně jsou v mnoha částech světa považovány za dvě z nejunikátnějších kulinářských chutí a aromatických látek mezinárodní kuchyně.


VÝHODY POUŽÍVÁNÍ OLEJE

V parfumerii se olej z koriandru používá pro své vynikající fixační vlastnosti a dobře se mísí s jinými esenciálními oleji (zejména pro zajištění mužských tónů), včetně šalveje, jasmínu, Neroli, Cypress, Skořice a dalších kořenících olejů.

Esenciální olej z koriandru má ohromující balsamický podtón velmi podobný esenciálnímu oleji z růžového dřeva v aroma, ale s úžasnou houževnatostí, které růžové dřevo postrádá.

Často se používá do kosmetiky, kolínských vod a parfémů. Sladká, bylinná vůně koriandru je uvolňující a povzbuzující, což z ní dělá dobrý olej, který se používá ve směsích pro přidání svěží bylinné tóny.

Esenciální olej z koriandru je také obecným stimulátorem imunitního systému a je skvělou volbou pro snížení bolesti a odstranění nežádoucích mikrobů.

Díky svým antibakteriálním a antioxidačním vlastnostem může být olej ze semen koriandru také skvělým doplňkem v péči o pleť, jelikož zabraňuje vzniku akné a černých teček a také zvrátí poškození způsobené stresem a znečištěním životního prostředí.

Olej z koriandru má také protizánětlivé vlastnosti a zlepšuje krevní oběh, což znamená, že je vynikající pro úlevu od bolesti.

Emocionálně a energicky je éterický olej z koriandru krásně oteplující a může pomoci zvýšit náladu, pomoci při snižování stresu, pomoci s mentálním zaměřením a potenciálně pomoci při zvládnutí situační deprese.

Tento éterický olej je široce používán ve směsích připravených pro hluboký a klidný spánek, protože může přivést rovnováhu a klid k předpjatému systému.

Druh
Koriandr
Objem
10 ml
Terpeny
humulen, pinen, linalool