Konopný olej

Na konopný olej sa dá pozerať z dvoch strán. Jednak sa pod týmto označením môže skrývať olej z konopných semienok, a inak sa takto niekedy označujú CBD / CBG oleje. Oveľa častejšie však toto slovné spojenie uvidíte v spojitosti s prvým spomínaným konopným olejom, ktorý je lisovaný za studena z konopných semienok.

Olej zo semien konopy sa najčastejšie používa ako potravina, doplnok stravy alebo na varenie, pretože je cenným zdrojom polynenasýtených mastných kyselín omega-6 a omega-3, ktoré sú známe svojou funkciou regenerácie buniek či udržiavaním zdravých vlasov a pokožkyOlej z konopných semien je tiež bohatý na vitamíny E a B a minerály ako horčík, draslík, železo, zinok sú tiež používané v konopnej kozmetike. Rovnako je oveľa šetrnejší k organizmu a kardiovaskulárnemu systému. Vďaka lisovaniu za studena sa v oleji navyše uchovávajú všetky tieto zložky v maximálnej kvalite, a vy tak neprichádzate o žiadne užitočné vlastnosti konopných semien. Mimo toho sa však tiež osvedčil ako prísada do niektorých kozmetických produktov určených pre liečbu ekzémov.

CBD oleje a extrakty sú získavané pomocou extrakcie látok z rastlín liečebnej konopy. Kým konopný olej, je skutočne "len" olej lisovaný výhradne len zo semien tejto rastliny, ktoré nedisponujú žiadnym obsahom kanabinoidov.