Kôprový olej (Anethum graveolens) 10 mlUkáž väčší

Kôprový olej (Anethum graveolens) 10 ml

4,19 € 4,19 € 3,47 € bez DPH

Rating: 10.0/10 (1 hlas)

Pěstík

Skladom ihneď (do 20.10 u vás)

Organický esenciálny kôprový olej je často využívaný v potravinárskom, kozmetickom a zdravotným priemysle.

Info

Popis produktu

Kôprový olej (Anethum graveolens) 10 ml


Náš organicky vytvorený éterický olej z kôpru je destilovaný parou z oválnych, tmavo hnedých semien byliny Anethum graveolens, pestované v Maďarsku. Vďaka intenzívne sladkému, kořenitému a aromatickému buketu nachádza kôprový olej široké uplatnenie vo farmaceutickom, potravinárskom, aromatickom, kozmetickom a zdravotníckom priemysle.


VÝHODY POUŽÍVANIE OLEJA


Olej z kôprových semen je známy svojou univerzálnosťou; je vysoko cenený pre svoje antioxidačné, antimykotické a antibakteriálne vlastnosti. Kôprový olej tiež obsahuje silné antimikrobiálne a antibakteriálne zlúčeniny, vďaka ktorým je užitočným antiseptickým a dezinfekčným prostriedkom pre liečbu rán.

Tento esenciálny olej tiež stimuluje syntézu elastínu aktiváciou dermálnych fibroblastov podľa štúdie z roku 2006 v experimentálnej dermatológii. Tiež zvyšuje produkciu prekurzora elastínu: Tropoelastinu, ktorý sa viaže dokopy a vytvára elastín. Olej z kôprových semien sa tiež často používa pre podporenie trávenia, konkrétne pri ťažkostiach tráviaceho traktu alebo zápche.

Energický kôprový olej podporuje emočné hojenie, podporuje reflexiu a introspekciu a prináša mier a pokoj, najmä počas meditácie. Má tiež upokojujúci účinok, ktorý pomáha znižovať nervozitu a zmierňuje úzkosť a depresiu. Esenciálny olej z kôprových semien tiež pomáha podporovať pokojný spánok, vďaka čomu je ideálny pre ľudí trpiacich nespavosťou.


VÝROBA


Olej z kôprových semien sa získava zo semien rastliny kôpru, zatiaľ čo kôprový olej sa vyrába z listov rastliny. Olej z kôprového semena je známy svojou intenzívnou korenistou vôňou, pretože má vyšší obsah karvónu v porovnaní s olejom z kôprového oleja, ktorý má silnú, svieža a aromatickú vôňu. Oleja z listov a zo semien kôpru majú rôzne chemické zloženie, rodílné použitie pri varení a rôzne aplikácie v bylinnom liečenia.

Druh
Kopr
Objem
10 ml
Terpeny
pinen, limonen, felandren

Ďalej v ponuke