Citrónový olej (Citrusové limonum) 10ml

5,3 € 4,4 € bez DPH

Rating: 10.0/10 (2 hlasov)

Zakúpením tohto produktu môžete získať až 5 vernostných bodov. Za obsah košíku získate celkom 5 points , ktoré môžu byť prevedené na zľavový kupón v hodnote 0,2 €.


Pěstík

Skladom ihneď (do 30.04 u vás)

Citrónový olej sa používa najčastejšie v čistiacich prostriedkoch, ale tiež znižuje bolesť a zápaly. Používa sa tiež v kosmetickcýh produktoch.

Info

Ďalšie balenie

Babchi olej (Psoralea corylifolia) 10ml

6,5 €

Zázvorový olej 10ml

9,4 €

Papájový olej (Carica papaya) 10ml

6,1 €

Popis produktu

Citrónový olej (Citrusové limonum) 10ml


Náš organicky vytvorený citrónový esenciálny olej sa lisuje za studena zo žiarivo žltých kožou čerstvo zberaného citrusového ovocia citróna pestovaného v slnečných sadoch indickej krajiny. Vďaka svojej svieži, osviežujúci a magicky sladké vôňu citrónu, je citrónový olej vítaným doplnkom kolekcie éterických olejov a parfumov.

Rovnako ako väčšina ostatných olejov z citrusovej kôry je limonén dominantnou zložkou citrónového oleja, s tuctom ďalších osviežujúcich terpenoidních prchavých látok v nízkych koncentráciách, ktoré napriek tomu prepožičiavajú celkovej vôňu celkový vkus.

Náš citrónový esenciálny olej neobsahuje Bergapten (FCF) - je bezpečný pre použitie v starostlivosti o pleť bez fotocitlivých účinkov. FCF (bez furanokumarinu) je skratka používaná na označenie toho, že boli odstránené chemické zlúčeniny spôsobujúce extrémne scitlivenie pokožky na slnečné svetlo. V prípade citrónového oleja je špecifickým furanokumarinem Bergapten.


VÝHODY POUŽÍVANIE OLEJA


Citrónový éterický olej sa často používa v čistiacich prostriedkoch, ktoré využívajú čistiace povahu citrónov k účinnému čistenie a rozjasnenie priestoru. Okrem toho, že je výnimočnou voľbou pre čistenie je citrónový olej tiež silnú voľbou pre formuláciu zmesí, ktoré znižujú baktérie a pomáhajú čistiť drobné infekcie a tiež znižujú bolesť a zápal.

Esenciálny olej z citróna sa bežne používa aj v kozmetických výrobkoch, najmä tých, ktoré sa vzťahujú k starostlivosti o pleť. Má silnú antioxidačnú aktivitu a účinky proti starnutiu; a účinne znižuje poškodenie buniek a tkanív v koži spôsobené voľnými radikálmi.

Emocionálne a energicky citrónový éterický olej prináša zmes iskier a môže pomôcť zdvihnúť oblak depresia alebo zmierniť emočné napätie. Má mimoriadne upokojujúci účinok, najmä ak je pridaný do difuzéra a použitý pre aromaterapiu. Citrónový olej môže tiež pomôcť s duševnou bdelosťou a zlepšením koncentrácie. Má schopnosť obnoviť myseľ vytvorením pozitívneho myslenia a eliminovaním negatívnych emócií.

Druh
Citron
Objem
10 ml
Terpeny
myrcen, linalool, ocimen, limonen
Certifikace
Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství, 100% Organic
Druh oleje
Esenciální olej
Roční období
Jaro, Léto
Účinek
Energizující, Povzbuzující
Vhodné pro
Muže, Těhotné a kojící ženy
Účel použití
Vrásky, Stres, Úzkost, Zlepšení soustředění, Péče o vlasy, Chřipka a nachlazení, Zažívání, Deprese, Posílení imunity, Detox, Regenerace svalů, Astma, Péče o pleť
Vůně
Citrusová, Sladká
Od A do Z
C

Ďalej v ponuke