Voňavá a uklidňující kombinace konopí a těch nejkvalitnějších ručně pěstovaných bylin z Bílých Karpat. Více
Stresu by se chtěl každý vyhýbat. Je dobré být bez něj a mít pohodové chvíle. Snažte se uklidnit a říct si, že se nebudete stresovat. Připravte si bio čaj nestresuj, relaxuj! a dopřejte si klidnou, pohodovou chvíli, která vás uklidní.
Vše se stane příjemnější
Necítíte se dobře? Nestíháte, máte moc práce? Nejen pro tyto chvíle, ale i dnech pohodových je ideální bylinná směs Nestresuj, relaxuj. Udělejte si chvíli odpočinek a navodí Vám lepší náladu. Výborně chutná a dělá radost.
Návod pro přípravu
- Polévkovou lžíci konopné směsi zalijte cca 250 ml vody.
- Jakmile máte vodu uvařenou, nechejte ji chvíli zchladnout. Ideální teplota pro zalití směsi je cca 85°C.
- Po zalití nechte čaj 5 min odstát, sceďte ho a ideálně ještě přidejte lžičku konopného oleje.
- Po několika minutách Vám přejeme „dobrou chuť“.
Složení
- konopí
- meduňka
- dobromysl
- mateřídouška
- divizna
- sléz květ
- heřmánek
- levandule
Použité byliny jsou z Certifikovaného ekologického zemědělství.
Hájek
Nad Vlachovicemi na kopci se místu nazývá Hájek. To je místo kde Zuzana a Radek pěstují všechny bylinky. Mají zde zavedená terasovitá políčka a každým rokem zkoušejí pěstovat tradiční ale i nové druhy jedlých květů a bylin. Na políčcích vysazují například levanduli, mátu, echinaceu, heřmánek, měsíček a mohli bychom tak vyjmenovávat ještě dlouho, ale vše je v bio kvalitě.
Zuzana a Radek
Pro rozhodnutí ke spolupráci se Zuzkou a Radkem jsme měli jasno od začátku. Jsou to profesionálové a vše sami pěstují a vyrábí. Snaží se bylinkám věnovat mnoho času a dosáhnout tak nejkvalitnějšího výsledku. Zachování tradice s ruční prací a přidání trochu impulsu a novinek z dnešní doby. Jejich bylinky jsou z Valašska v BIO kvalitě.
Sušírna Sv. Františka
Sušírna je základem pro bylinkový čaj. Na Valašsku bylo dlouhá léta tradicí sušit ovoce a bylinky. Tento kraj je tím proslulý a ovoce, které se sušilo bylo vždy na precizní úrovni. V roce 2014 proběhlo k rekonstrukci a obnovení funkčnosti v této sušírně. Díky tomu byla také požehnána farářem a patronem se stal Sv. František. Proto také nese nyní jeho jméno a je základem pro tvoření kvalitních sypaných čajů.